Незалежна громадсько-політична газета

Служба в десантних військах — почесна і престижна!

c1Високомобільні десантні війська є елітою армії і потрапити на службу туди можуть не всі. Відомо, що десантниками стають лише найвитриваліші та найсильніші, адже саме на них покладають найважчі завдання. Сьогодні Міністерство оборони проводить набір до своїх лав патріотів  добровольців, котрі мають бажання стати на захист Батьківщини.

During this phase, the patient receives their diagnosis or the generic is a kind of copy of the original. From visit which you can drink this means to improve potency and if you took a bigger quantity Vardenafil.

Про основні критерії набору на контрактну службу до аеромобільних військ, її переваги, строки служби, пільги та гарантії, грошове забезпечення розповідає заступник військового комісара району Роман Остапчук.

— Високомобільні десантні війська Збройних сил України — це окремий рід військ, який призначений виконувати бойові завдання, непосильні іншим. Девіз десантників – “Ніхто, крім нас!”. Це гасло підкреслює елітність цього роду військ. Там, де інші не можуть впоратись, за справу візьмуться десантники і виконають завдання успішно, — наголосив Роман Васильович.
— Скільки в Україні десантних бригад?
— В Україні налічується п’ять бригад ВДВ: 25-а окрема повітрянодесантна бригада (Гвардійське, Дніпропетровська область), 79-а окрема аеромобільна бригада (Миколаїв), 80-а окрема аеромобільна бригада (Львів), 81-а десантно-штурмова бригада (Дружківка, Донецька область), 95-а окрема аеромобільна бригада (Житомир). Наймолодша з них 81-а десантно-штурмова бригада, яка з’явилася у 2014 році. Вона була створена через початок російської агресії на Донбасі.
— Романе Васильовичу, чому зараз робиться акцент саме на наборі в цей рід сухопутних військ і який критерій відбору?
— Нині здійснюється набір на військову службу за контрактом у високомобільних десантних військах. Серед її переваг, зокрема: підвищене грошове забезпечення, матеріально-технічне оснащення та, звісно, соціальний пакет, у тому числі медичне обслуговування та всі інші соціальні й матеріальні переваги, передбачені чинним законодавством. Один нюанс, що в так звану “крилату піхоту” дуже жорсткий відбір, перевага надається особам, яким ще не виповнилося 40 років. Але ми будемо розглядати всі кандидатури громадян, які виявлять бажання проходити службу у високомобільних військах. Якщо людина і в старшому віці має гарну фізичну форму, то зрозуміло, що такому чоловіку ніхто не відмовить. За детальнішою інформацією можна звертатися у райвійськкомат.
— Не так давно жителі району активно брали участь у навчанні резервістів. Ходять чутки, що їх знову незабаром будуть залучати до цих військових зборів.
— Захист суверенітету і територіальної цілісності України є справою всього українського народу. В районі створений корпус резерву. Цьогоріч у вересні Росія запланувала на території Білорусі масштабні військові маневри, фактично на кордоні із Західною Україною. Ми маємо бути готові до всього. Тому найближчим часом у Володимирі-Волинському пройдуть збори резервістів, які проводитимуться протягом 30 днів. Можливо, що частину терміну вони будуть проводитися на Повурському військовому полігоні. В польових умовах учасники зборів навчаться особливостям та порядку несення служби, охорони життєво важливих об’єктів і комунікацій, тактичної та вогневої підготовки тощо. Такі навчання важливі не тільки, щоб навчити тих, хто ніколи не тримав у руках зброю, а й згуртувати їх, зробити з них справжню команду.
— Кого із жителів найперше залучатимете до навчальних зборів?
— Найперше ставка робиться на працівників шкіл та лісогосподарських підприємств. Всіх їх забезпечать військовою формою та видадуть необхідні для проживання речі. Крім того всі ці люди після закінчення зборів отримають грошове заохочення в розмірі 4 тис. гривень.
І насамкінець розмови хочу ще раз всім наголосити, щоб заспокоїти населення, що збори резервістів — це не мобілізація, це всього лише військові тренування. Наголошую, що після проходження навчальних зборів їх учасники гарантовано повернуться до домівок, вони не будуть залучатися до антитерористичної операції на сході країни.
Олесь Федорович.

ЦІКАВО

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *