Незалежна громадсько-політична газета

Піротехніки знешкодили шість боєприпасів часів минулих воєн

Тоболівський плацдарм, про який неодноразово писала наша газета, знову нагадав про давні військові дії, що тут відбувалися. Зокрема, минулої середи  фахівці групи піротехніків Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області провели розмінування у кількох селах району, де місцеві жителі виявили застарілі боєприпаси часів минулих воєн.

 Так, в урочищі Гелькове поблизу села Тоболи було вилучено два боєприпаси, знайдені селянами. Це — артилерійський снаряд калібру 152 міліметри та граната Ф-1. Ще один артснаряд згаданого калібру було вилучено у лісосмузі поблизу села Нові Червища, а в урочищі Грива – артилерійський снаряд калібру 76 міліметрів.

І насамкінець піротехнікам довелося побувати у селі Карпилівка. Там місцевий житель виявив на своїй земельній ділянці мінометну міну калібру 82 міліметри та гранату Ф-1. Усі згадані боєприпаси знешкоджені.

Управління ДСНС України у Волинській області закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час виявлення підозрілих предметів, схожих на боєприпаси. Такі знахідки не можна зачіпати, перекочувати, переносити та вдаряти по них. Натомість місце виявлення необхідно огородити, щоб запобігти доступу інших осіб, та негайно викликати піротехніків за номером «101».

Петро ПОЛІСЬКИЙ.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *