Незалежна громадсько-політична газета

Баскетбол набуває популярності

Камінь-Каширський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»  нещодавно організував та провів у місті кілька спортивних заходів — фестивалі із баскетболу, гирьового спорту та зі спортивної акробатики. Про те, як спортсмени демонстрували свою силу, піднімаючи 24-кілограмові гирі, «Полісся» уже повідомляло. Але не менш захоплюючими та позитивними були виступи маленьких акробатів та змагання із баскетболу.
Отже участь у баскетбольних баталіях взяло шість команд району. А це, зокрема, команди НВК №1 та НВК №2 м. Каменя-Каширського, вищого професійного училища, «Дрім-Тім», «Юність» та Брониця. Із команд чотирьох фіналістів (ВПУ, «Дрім-Тім», «Юність» та Брониця) були відзначені кращі гравці. Так, Володимир Мисік визнаний кращим центровим, Роман Цимбалюк — кращим захисником, Віталій Романюк – кращим нападником, Роман Сидорчук – найрезультативнішим гравцем.
Команди-переможці отримали кубки та грамоти, а глядачі — масу задоволення.
Організатор змагання, директор центру «Спорт для всіх» Сергій Панасюк заначає:
— Стержень, на якому тримається баскетбол на Камінь-Каширщині, — це, звичайно, команда «Юність», організована мною. Вона вже має певні досягнення і здобутки, однак ми працюємо над популяризацією цього виду спорту. Заохочуємо, підбадьорюємо інші, нові команди. І приємно відзначити, що є певний потенціал молодих гравців. Є бажання, але повинен бути і стимул. Саме для цього і організовуються подібні змагання. Наприклад, у селі Брониця грають у баскетбол. І якщо це залишиться поза увагою, то власного ентузіазму броницьким баскетболістам може забракнути. Для того, щоб зберегти потяг до цього виду спорту, а тим більше прищепити до нього любов юним брониччанам та й спортсменам з інших населених пунктів Камінь-Каширщини, ми, власне, і проводимо ось такі зустрічі. Зокрема, цього разу запрошували також баскетболістів з сіл Черче, Сошичне і Залісся.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *