Незалежна громадсько-політична газета

Волонтерська допомога, як ковток повітря

Волонтерський рух надзвичайно допомагає українським військовим та тим, хто опинився у зоні ведення бойових дій. У багатьох випадках він був і залишається, як ковток повітря, як промінь надії на те, що не марно наші захисники ризикують своїм здоров’ям та життям, адже усе заради того, аби в Україні був мир.  І перебільшення та пафосу тут немає ані скілечки.

Вже третю осінь камінь-каширські волонтери організовують та відправляють матеріальну допомогу біцям на схід. Нещодавно вони знову повернулися із далекої поїздки. Цього разу доставили під Дебальцево відремонтований позашляховик та продукти харчування.

Вкотре долучилося до цієї справи чимало земляків. Як розповів Сергій Шумік, багато часу забрав ремонт автомобіля для військових. Був він і досить таки дороговартісним. А допомогли в цьому священнослужителі Камінь-Каширського благочиння, які зібрали та передали волонтерам на ці цілі 5 тисяч гривень. Долучилися до даної справи і підприємці Віктор Мисік, Віктор Власюк, Микола Сотник, Валентин Гапонюк.

Продукти допомогли зібради представники політичної партії «Укроп». А підтримали цю акцію, зокрема, громади сіл Карасин, Карпилівка, Качин, також сіл Осівці, Грудки. Від них на Донеччину поїхали овочі, олія, дитячі іграшки та одяг, макарони, крупи, чаї та кава, цукор, печиво. Привезли на Донбас  камінь-каширскі волонтери  також добрі усмішки та гарний настрій. Спонсорами цієї поїздки стали також районна державна адміністарція,  підприємці Володимир Лисов, Анатолій Бусько, Сергій Сельвесюк. Допомагали також Віктор Мисік, Валентин Гапонюк, Ігор Каденчук, учасник АТО Василь Гупалик.

Доставили вантаж у зону бойових дій Сергій Шумік, Володимир Хомік, Андрій Чурак, Олег Ліпич та Адам Дем’яник.

Одним словом, спільними зусиллями зробили благородну справу. Як добре, що у нас все-таки чимало людей, яким небайдужа доля країни у цей важкий для неї час, і які не цураються, а допомагають, підтримують наших бійців на передовій. Вони ж бо стоять там, щоб тут у нас був мир і спокій. Тож ми не маємо ніякого морального права забувати про них.

Тетяна Приходько.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *