Незалежна громадсько-політична газета

На городи внадилися злодії

Уночі невідомі масово викопують овочі, які люди ще не встигли зібрати. На великі збитки від нічних злодюг, які крадуть городину, жаліються мешканці міста Каменя-Каширського та довколишніх сіл.

Викопати урожай, кимось висаджений та оброблений, останнім часом охочих знаходиться багато. Городні злодії не гребують розкраданням картоплі, моркви, капусти, цибулі, буряка. Та саме цього року любителі легкої наживи взагалі знахабніли і ще задовго до сезону збору врожаю стали масово красти вирощене з людських полів. Особливо це стосується городніх ділянок у передмісті вулиці Воля. Так, в середині вересня тут в мешканки Каменя-Каширського невідомі забрали весь урожай капусти. А минулої п’ятниці в редакції житель міста Павло Конончук розповів, що з поля його сина хтось викрав всю цибулю та столовий буряк.

— Підчисту викопали злодії урожай на п’яти сотках, — бідкається чоловік. — Син з сім’єю ту цибулю і буряк все літо полов, обробляв. А тут прийшов і дивиться, що його урожай вже кимось зібраний. Шкода, бо пропав труд, в який вкладено стільки поту та зусиль. Певно, то ті так вчинили, що нічого не роблять, лише горілку п’ють, через те й крадуть.

На запитання, чому не звертається до правоохоронців, чоловік каже, що сумнівається в успішному пошуку зловмисників, от і не заявляють про крадіжку. Адже, щоб покарати винуватця, встановити особу злодія, його треба фактично зловити за руку  “на гарячому”… Зрештою, чи будуть правоохоронці сидіти в засаді за картоплю чи буряк? А тому, аби запобігти втратам, люди самі вдаються до чергувань на своїх земельних ділянках.

— Не будьте байдужими, коли бачите, що поруч хтось сторонній збирає врожай у вашого сусіда, піднімайте тривогу. Бо завтра можуть і вашу городину викопати, — закликає Павло Конончук.

Олесь Федорович.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *