Незалежна громадсько-політична газета

Наша вдячність, повага і квіти Героям…

Берегти пам’ять про своїх визволителів, вшановувати їх та бути вдячними за жертву — шлях, який щодня обирають українці. Минулими вихідними у Великій Глуші відкрили Алею Слави полеглих у російсько-українській війні військовослужбовців. Участь у церемонії взяли сім’ї та родичі загиблих Героїв, воїни, волонтери, місцеві жителі. На портретах з війни бійці дивляться просто в очі. Серед них — Віктор Пасік, Валентин Ковзолович, Сергій Плясун та Валентин Мельник.

unnamed (4)unnamedІз вірою в серці без жодних вагань вони йшли боронити Україну від рашистської орди, — зазначив у своєму зверненні до присутніх голова сільської ради Олександр Токарчук. — Вшанування пам’яті загиблих воїнів — це наша вдячність за те, що ми можемо жити, працювати й любити. Це зв’язок із тими, хто вже не зможе побачити нашу перемогу. Для того, щоб прийдешні покоління знали і не забували Героїв, які різні за віком, за статусом, але зі спільною ідеєю відстоювали наш мирне буття. Вони будуть ось тут у меморіальному сквері щодня зустрічати і проводжати учнів, вчителів, пересічних перехожих, котрі проходитимуть повз і з пошаною та гордістю в серці зберігатимуть нетлінний спогад про полеглих”, — наголосив сільський голова.

unnamed (2)За словами Олександра Токарчука, локацію для облаштування Алеї Слави Героїв обрали, порадившись із родинами загиблих. Щоправда деякі скептики, припускає посадовець, можливо, забажають покритикувати ідею її розташування, адже на цьому місці ще раніше встановлено монумент солдату радянської армії. Із десятків імен, викарбуваних на давньому постаменті, більшість полеглих у Другій світовій війні — великоглушанці. Тож разом із захисниками сучасності присутні односельці вшановували і своїх дідів-прадідів. “У пам’ять про полеглих воїнів-земляків здолаємо історичного ворога, здобудемо Перемогу!” — виголошували жителі села.

До слова, сповнений героїзму світлий подвиг солдатів, возвеличували також у Полицях. Імена на стендах загиблих земляків — Сергія Приймака та Володимира Банзерука — вічно нагадуватимуть неосяжну ціну свободи, яку забезпечують наші Герої.

unnamed (5)

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *