Незалежна громадсько-політична газета

Час повертати своє! Долучайся до звільнення рідної землі від російських окупантів!

Захист України від ворога підсилять новостворені добровольчі Підрозділи у структурі Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

2940952-rozpochato-formuvannya-shturmovih-brigad-gvardiya-nastupuВ Україні триває національна кампанія рекрутингу “Гвардія наступу”, де прикордонники, поліція та Нацгвардія розпочали набір добровольців до восьми штурмових бригад, які звільнятимуть тимчасово окуповані території нашої держави. Ця кампанія ініційована Офісом Президента України та Міністерством внутрішніх справ. Варто зауважити, що це не мобілізація, а набір, що проходить на добровільних засадах. Планується формування восьми штурмових бригад, шість з яких — у Нацгвардії України. Нацполіцію представлятиме бригада «Лють», Держприкордонслужбу — «Сталевий кордон». Остання створюється для захисту кордону та відбиття нападу з боку держави-агресора. Основні вимоги до добровольців — це висока вмотивованість, задовільний стан фізичного здоров’я. Регіональних підрозділів у кожній області не буде, функціонуватиме лише єдиний департамент.
За 12 днів згаданої рекрутингової кампанії в Камінь-Каширському районі зареєстровано близько двадцяти добровольців. Як повідомила начальниця відділу мобілізаційної роботи апарату Камінь-Каширської РДА Валентина Дейнека, зафіксовано більше півтори сотні таких, хто цікавився роботою та умовами вступу до новоствореного підрозділу. Крім того, існує онлайн реєстр добровольців, дані з якого може оприлюднити лише Міністерство внутрішніх справ. Людина, котра бажає проходити службу в тій чи іншій бригаді, може звернутися в ЦНАП. На сьогодні заявки до вступу у лави гвардії можна подати у центрі надання адміністративних послуг Камінь-Каширскої міскої ради (вул. Ковельська, 16) та у ЦНАП в селищі Маневичі (вул. 100-річчя Маневич, 34 А). Невдовзі роз’яснення та консультації з приводу укомплектації угрупування та подальших його завдань надаватимуть у Любешові, Прилісненській та Сошичненській громадах.
Загалом в Україні до Гвардії наступу подали заявки сотні жінок. До прикладу у лавах формування вони зможуть працювати в медичних, логістичних підрозділах та розвідувальних бригадах.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *