Незалежна громадсько-політична газета

Патріоти, які підтримують армію в тилу

unnamed (1)

Щотижня від початку широкомасштабної російської навали жителі села Воєгоща відправляють гуманітарні  вантажі для військових у всіх напрямках фронту. Так і цього разу об’єднані перемогою волонтери передали продукти харчування та необхідне спорядження для своїх односельців, які боронять країну на найзапекліших рубежах. Небайдужі та активні воєгощанці піклуються не лише про комфорт воїнів-земляків, але й забезпечують продуктами харчування людей, у постраждалих від бойових дій районах.

 

Велика подяка всім, хто наближає нас до перемоги, хто пече хліб, консервує продукцію, жертвує власні кошти, фізичні ресурси, — зазначає староста округу Наталія Ковальчук. — Ось уже дев’ять місяців поспіль в установах та організаціях села ведеться безперервна робота з підтримки військових сил. Пишаюся відданістю та саможертовністю односельців, котрі здійснили близько сорока благодійних поїздок на передову. Своїми вчинками вони доводять, що є дружньою родиною і щирими патріотами власної землі, — наголосила Наталія Павлівна.

unnamed

Таку собі команду порятунку і милосердя очолюють незмінні волонтери Василь Колесник, Степан Малець, Володимир Карпук. Чоловіки самотужки доправляють усе необхідне бійцям, нужденним серед цивільного населення. Працюючи важко і щоденно, мають собі надійних помічників-водіїв — Андрія Чмуха, Миколу Банзерука та Ростислава Банька. Сімейним підрядом дбають про бойові будні наших солдат і троє синів Василя Колесника.

Минулого тижня черговий благодійний вояж пан Василь розпочав Житомирщиною. Далі маршрут пролягав у межах Миколаївської, Запорізької, Донецької областей, а завершився Бахмутом та містом Куп’янськ. Як розповів волонтер, подекуди мирні українці потребують більшої уваги в контексті забезпечення продуктами харчування, аніж окремі військові, котрим надходить безперебійна допомога, зокрема, і від воєгощанців.

unnamed (2)— Для  таких  людей  створені  спеціальні центри підтримки, де під час евакуації вони можуть відпочити і попоїсти. Подібний заклад з обслуговування переселенців, так званий гуманітарний хаб, наприклад, довелося побачити  у Покровську на Донеччині. Силами жителів нашого села було зібрано дві з половиною тони провізії, яку доправили сюди. Потужна підтримка, що забезпечують наші земляки, триває 24/7 і врятувала не одне життя. Свого часу селяни змогли назбирати із власних домогосподарств 600 літрів молока. На Харківщині люди руки цілували за таку допомогу. Втім місія сприяння потребуючим була б неможлива і без фінансової підтримки. Чимало родин воєгощанців, котрі свого часу емігрували до Сполучених Штатів Америки, нині регулярно поповнюють благодійну скарбничку, — розповів Василь Колесник.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *