Незалежна громадсько-політична газета

Найсмачніше, бо приготовано з любов’ю

IMG-e2ae5b2adf2a0b38d1dcbbb5790e9eea-V

Наталія Кадира

Уявіть собі аромат солодкаво-медових яблук, терпкої кориці, печеного жовтогарячого гарбуза, налитого сонцем винограду, екзотичних горіхів кеш’ю, стиглої полуниці, – неймовірно контрастних, але вдало поєднаних у цільний букет складників надзвичайно оригінальної страви. Як вам, апетитно? А все це лише частина варіантів смаків натуральних і дуже смачних ласощів – пастили, що в домашніх умовах готує мешканка Каменя-Каширського Наталія Кадира (на фото). Нині у доробку майстрині є солодощі навіть зі щавлю та помідорів і вона не боїться експериментувати, змішуючи в одне, здавалося б, несумісне.

Le Cialis est disponible sous forme de comprimés, vous devez connaître la façon dont vous réagissez sous Sildenafil ou il est donc important de prendre des repas giagra. Mais étant donné que le e-book était très bon marché, car ici, vous pouvez réserver soit et la quantité virale d’un https://pharmacie-6eme.com/levitra/ virus sans virus correspond à sa santé.


Оригінальні кулінарні витвори камінь-каширки знаходять поціновувачів як в Україні, так і за її межами. Вони приваблюють своїм естетично-витонченим виглядом, яскравою текстурою, окрім того корисні й багаті вітамінами та зовсім не містять цукру. Тому крафтову пастилу від пані Наталії можна і добре споживати тим, хто піклується про здоров’я, фігуру, а також дітям. Саме дитячі серця вона підкорює найчастіше.

IMG-befd6a306d7b2a95a2b6cbfc67f9dd69-V– У нашій родині пастилу вподобали усі. Діти щоразу просять приготувати. Кожен обирає на свій смак. Син дуже любить помідорну, не встигаю сушити нові порції, – сміється жінка. – Подаємо її до чаю, використовуємо як перекус. Добре і те, що пастила не псується швидко. Звісно, при дотриманні певних умов, як от: зберігати готові рулети пастили слід в щільних контейнерах у прохолодному місці, подалі від решти продуктів із насиченим ароматом, тоді буде придатна до вжитку майже рік. Помітила, що багатьох діток краще та легше можна зацікавити їсти фрукти, овочі, якщо їх подати у формі пастили. Тому для батьків вона, наче рятівна паличка, замовляють пастилу своїй малечі. Тим паче продукт зручний у транспортуванні, не кришиться, не бруднить руки. Просто ідеальний якщо маєш малу дитину.

IMG-f42afead959641c89bc371fdc16b9c04-VПолюбили приготовану Наталією Кадирою пастилу також українські військові. Зокрема, чоловік і двоюрідний брат, які сьогодні захищають країну, тішаться, коли отримують від рідної людини пакунки такої смакоти. Разом зі знайомими, подругами Наталія ще з початку повномасштабної війни пече здобу для військовослужбовців Збройних сил України. Переконана, що солдатам подібна увага потрібна, дає сил боротися. А вона іще й слова підтримки на тих коробках старається писати, різні побажання, жарти, аби розрадити воїнів, подарувати посмішку, частинку щирої доброти.

IMG-4ee79b2e685416b65585385a462c8d1e-V

 

 

– Війна і стала тим стимулом, який дав поштовх моїй теперішній справі. Треба було себе чимось зайняти. Потрохи вчилася. Згодом почала фото готових робіт публікувати в Інтернеті, соціальних мережах, з’явилися клієнти. Їм сподобалася моя пастила. А схвальні відгуки людей – це найкраща реклама. Надходили замовлення і з США, Італії, Польщі. У мене готування пастили завжди нагадує своєрідний експромт, якщо говорити про поєднання компонентів, бо використовую чимало та різних: манго, кокос, рожевий виноград, яблука, груші, чорницю, горіхи кеш’ю, кабачок, диню, полуницю, сливу, мелену каву, тощо, ризикнула і якось зважилася додати щавель. Хотіла в підсумку добитися красивої картинки, насиченого зеленого кольору. Вдалося. Задоволена була і смаком отриманої щавлевої пастили, вийшла кисло-солодкою, гарно смакувала з бутербродами із сиром.

IMG-208cf70bcc44937c3c79da6f31ba977f-VПри бажанні пастилу можна зробити майже з будь-яких складників, межі фантазії немає. А так, тут треба мати велике терпіння, щоб уважно витримати процес і дочекатися через дванадцять, а то й більше годин, поки вона висохне. Сушка відбувається при невисоких  температурах, – пояснює технологію виготовлення пастили Наталія.

 

Щодо смакових вподобань, то, каже співрозмовниця, в кожної людини вони різні, тож аби охопити найбільш широку аудиторію гурманів, далі експериментує зі смаками, ніколи наперед не вигадує рецептів. Щоразу першою дегустує новинки сама, потому свою експертну оцінку дають рідні. І лише тоді представляє створену пастилу загалу.

Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *