Незалежна громадсько-політична газета

Поки створюються сім’ї та народжуються діти – Україні бути!

Цинічний російський агресор продовжує обстрілювати житлові будинки, освітні та медичні заклади України, намагаючись максимально знищити наш народ духовно і фізично. Та попри криваву війну, життя триває, а українські жінки продовжують приводити на світ майбутнє нашої нації. За період повномасштабної війни на Камінь-Каширщині, зокрема, уже зареєстрували 340 новонароджених. Серед малюків є і ті, чиї батьки через бомбардування були змушені полишати свої домівки й, подолавши тисячі кілометрів, народили своїх первістків уже камінь-каширцями.

Немовлята з’являються й у родинах наших захисників. У сім’ї військовослужбовця Віталія Киричука із райцентру, зокрема, – також поповнення. Нещодавно у нього народився синочок, якого нарекли Іллею. З цієї нагоди тата відпустили на два дні з бойових позицій побачити своє дитя та забрати дружину з пологового. Це вже другий козак у сімействі: старшому синочку Дмитрику 4 рочки.

299491139_1065114227473434_77603657579594395_n

«Віталій був учасником АТО ще в 2014 році, тоді його відкомандирували як працівника правоохоронних органів. Коли цьогоріч воєнні вибухи пролунали уже у Волинській області й будь-якої миті з білорусі сюди могли вторгнутися орди рашистів, він одразу добровольцем подався до нашого РТЦК та СП і вступив до лав тероборони. 26 лютого у нього був день народження, який він провів ще з нами, а 27-го він вже стояв на захисті нашого кордону, де перебуває й по нині. Звісно, що було страшно лишитися без чоловічого захисту. Тим більше, що от-от треба було народжувати. Ніхто з нас не відав, що буде завтра, до кінця не могли усвідомити, що відбувається й як правильно діяти», – ділиться спогадами молода мама та фельдшерка за професією Юлія Киричук.

Що ж стосується популярних чи неординарних у період воєнного стану імен, то Байрактарів чи Джевелінів на Камінь-Каширщині не з’явилося. Хоча батьки все ж присвоювали діткам досить цікаві та незвичні для поліського краю імена. Серед них такі, як Роза, Аврора, Рената, Семеон, Йонатан, Ліам, Маріам, Тома, Єфрем, Ноємінь, Олівія, Емануель, Даніела. Найпоширеніші імена за останні шість місяців – Тимофій, Матвій, Анна, Емілія та Мілана.

«При виборі імені новонародженої дитини частіше за все батьки враховують традиції родини, модні віяння, національні, релігійні та, буває, навіть політичні погляди. Зареєструвати, між іншим, народження дитини чи шлюб у період війни громадяни можуть у будь-якому найближчому відділі ДРАЦС у населеному пункті, де не ведуться активні бойові дії. Тут же або на порталі Дія (https://diia.gov.ua/services/yemalyatko) батьки також можуть скористатися комплексною послугою єМалятко. Бережіть своїх дітей та сім’ї, вони – наш найцінніший скарб!», – зауважує очільниця Камінь-Каширського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Катерина Струк.

Іванна ГАЙДУЧИК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *