Незалежна громадсько-політична газета

Щоб бути завжди готовими до боротьби з вогнем

У першому півріччі 2022-го у Видричівському старостинському окрузі планують відкрити пункт місцевої пожежної охорони (МПО).

12_rda2

         Фото ілюстративне.

Наразі у селі Видричі проводиться реконструкція котельні будинку культури під гараж для пожежного автомобіля та приміщення для чергових водіїв.
Штат набиратимуть по завершенні усіх робіт. На їх виконання ще у попередньому році міськрада виділила 90 тисяч гривень, а ще 30 тисяч зібрали жителі округу. Пожежний автомобіль для цього підрозділу передадуть із 8-ї ДПРЧ Каменя-Каширського, який наразі перебуває тут в резерві.
«Це МПО є стратегічно важливим, адже у тій стороні поблизу нема більше підрозділів. Із рейцентру чи Черче рятувальникам порівняно довго добиратися у цей старостинський округ, а при надзвичайних ситуаціях важлива кожна хвилина», – пояснює очільник комунальної установи «Центр безпеки громадян Камінь-Каширської міськради» Петро Герасимик.
На території Камінь-Каширської громади сьогодні діє 9 пунктів місцевої пожежної охорони — у селах Воєгоща, Брониця, Пнівне, Гута-Боровенська, Боровне, Видерта, Піщане, Велика Глуша та Черче. Ще два МПО, у Ворокомле та Малій Глуші, зняті з бойового чергування через технічні невідповідності, усунувши які, можна відновити їх роботу.
«Цьогоріч на забезпечення діючих підрозділів заплановано скерувати 2,5 млн гривень з бюджету міськради. Окрім того, місцева пожежна охорона може функціонувати завдяки фінансуванню, зібраному місцевими жителями. Так, наприклад, у Воєгоща селяни частково оплачують роботу пункту рятувальників (половину суми тепер надає міськрада), а до децентралізації взагалі повністю утримували МПО за власні кошти. Будемо практикувати також діяльність добровільних дружин на зразок як у європейських країнах, коли місцеві жителі на волонтерських засадах самі зголошуються нести такого роду службу», – повідомив Петро Михайлович.

Іванна ГАЙДУЧИК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *