Незалежна громадсько-політична газета

Творчі здобутки журналістів «Полісся»

с1Вчора журналістська спільнота України відзначила своє професійне свято. У гарному настрої зустріли його і журналісти “Полісся”. Адже нинішній рік для нашого колективу є визначальним.

 Вперше за роки Незалежності України ми відмовилися від фінансової підтримки з місцевого бюджету і перейшли на повне самофінансування. Це стало можливим завдяки виваженій управлінській і економічній політиці редакції. Фінансова-економічна рівновага додала впевненості у прийнятті трудовим колективом рішення про участь редакції і друкованого видання у реформуванні ЗМІ вже на першому етапі, тобто цьогоріч. Нагадаємо, що районна державна адміністрація і районна рада ухвалили рішення про вихід зі складу співзасновників газети і редакції. Принагідно хочемо подякувати виконавчій і самоврядній владі району за крок назустріч колективові, бо в багатьох містах і районах України місцева влада, на жаль, не допомагає, а перешкоджає реформуванню друкованих ЗМІ, співзасновниками яких вона є. Буквально за кілька тижнів очікуємо постанови Кабінету Міністрів України з переліком ЗМІ і редакцій, серед яких буде і “Полісся”, котрі отримають дозвіл на реформування.

Напередодні працівників пера, мікрофона і телекамери вітали представники влади, громадськості. Розпочалися ці заходи ще минулої п’ятниці святковим зібранням медіаспільноти Волині в Луцьку у палаці культури. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак і інші щиро привітали журналістів зі святом і побажали творчих здобутків та всіляких гараздів.

А ще вручили нагороди кращим з кращих, нагородили переможців професійних конкурсів. Із вагомими відзнаками повернулися додому і наші журналісти. Так, подяками голови облдержадміністрації відзначені завідувачка відділу листів Тетяна Федчик і кореспондент Олесь Федорович. А редактор Петро Трофимчук змушений був підніматися на сцену двічі. Спершу як переможець і номінант другої премії у обласному творчому конкурсі “ПЕРО ВОЛИНІ — 2016”. А вдруге — із не менш приємної нагоди. Петро Сидорович удостоєний “Оскара” волинської журналістики —  став лауреатом найпрестижнішої обласної журналістської премії імені Полікарпа Шафети, заснованої редакцією газети “Волинь-нова”. Нагороду вручив головний редактор газети Олександр Згоранець.

“Ця відзнака — це оцінка не лише мені як творчому редактору, а й усього колективу редакції “Полісся”. Нагорода імені талановитого публіциста, письменника Полікарпа Шафети, який понад чверть століття очолював найавторитетніше видання краю, зобов’язує кожного з нас вдосконалювати свій творчий потенціал, перейняти хоча б дещицю того таланту, яким був наділений Полікарп Гервасійович”, — зазначив, звертаючись до колег, Петро Трофимчук.

А вчора журналістів вітали представники громадськості району, політики, депутати, читачі. Усім велике спасибі за теплі слова.

с2 с3

Сергій Шиліпук.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *