Незалежна громадсько-політична газета

У приготуванні їжі мають хист

260191368_958180901449350_7426782782272561243_nНе в усіх вистачає бажання й терпіння годинами стояти за плитою, аби приготувати смачну їжу, чаклувати над паруючими каструлями чи гарячими пательнями. Але це не про волинських кухарів, які минулого четверга дивували в Камені-Каширському вмінням творити зразки смаку та естетики з продуктів, звичних кожному із нас. Апетитна, ароматна і дуже красива демонстрація їх таланту, результатом котрої стали приготовані страви, відбулася в місцевому вищому професійному училищі.

DSC_1673Дев’ятеро учасниць обласного конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання закладів професійної, професійно-технічної освіти з професії кухар, заключний етап якого проходив у Камінь-Каширському ВПУ, представили на суд журі дві страви, приготовлені за власною, унікальною рецептурою. Основна була із риби, що включала також мінімум один соус, і ще десерт. Найбільш довершеними за смаковими властивостями та виглядом суддям видалися страви конкурсантки із Камінь-Каширського училища Світлани Фіщук.

При визначенні переможця вони враховували і інші аспекти, такі як фаховий рівень кухарів, професійність, дотримання технології приготування, правил охорони праці, гігієни, санітарії тощо. Окрім цього попередньо учасниці здолали два етапи відбору. Перший полягав у тестуванні їх теоретичних знань. Під час другого майстрині куховаріння мали показати відеоурок.

DSC_1793 – Кухарі – люди, які люблять готувати та роблять це професійно, отримуючи задоволення від процесу приготування страв, вкладають у цю справу частинку душі. Сьогодні наш заклад є місцем, де не тільки навчають професії кухаря, при чому практичні навички вихованці здобувають на сучасному обладнанні під керівництвом висококласних педагогів, а й місцем для проведення ось таких чудових заходів. Учасники нинішнього, представники закладів професійної освіти Любомля, Луцька, Колок, Любешова, Нововолинська, Берестечка, Каменя-Каширського, володіють навичками, чуттям, не бояться застосовувати нові техніки, експериментувати під час готування страв. Як наслідок ті виходять настільки смачними, що просто підкорюють серця, – розповіла журналістам “Полісся” методист училища Наталія Мельник.

Олександр ПРИЙМАК,

фото автора.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *