Незалежна громадсько-політична газета

Діти виявилися більш свідомі, ніж окремі дорослі!

Побачити у місті лисицю, котра просто так вештається його вулицями, нікого особливо не боячись – велика рідкість. Зазвичай ознакою подібної незвичної поведінки дикої тварини є сказ, адже у природних умовах вона боїться людей та намагається оминати їх житла/місця проживання. Дуже рідко цей звір внаджується до людських господарств. А якщо й буває таке, то, винятково, якщо голодний, взагалі немає чим харчуватися. Тому, коли нещодавно в Камені-Каширському, посеред мікрорайону Поричани, запримітили зовсім не полохливу гостю з лісу, серед містян виникли підозри, що рудошерста хвора та може становити небезпеку для оточуючих. Тільки от відреагували на ситуацію і почали шукати кращого їй рішення не дорослі мешканці, як би мало бути за таких обставин, а… школярі. 

IMG-8e67a4ddb4ab040641cc9202d6c5bcc6-VЧетверо місцевих хлопчаків–товаришів Максим, Артем, Дмитро і Зіновій, озброївшись палицями, організували чергування на дитячому майданчику, поблизу якого вперше побачили лисицю та кілька днів оберігали менших діток, які приходили туди гратися, від ймовірно скаженої тварини, слідкували за тим, аби руда не напала на малечу. Бо розуміли, що тим немало-небагато рятують дітворі та іншим мешканцям мікрорайону життя.
Тим часом один із юних героїв – чотирнадцятирічний Зіновій Пташник навіть завітав на прийом до голови райдержадміністрації та повідомив про проблему, поки старшого віку жителі, котрі також знали про цей випадок, залишалися байдужими та нічого не робили. Невже чекали, поки оскаженілий звір когось покусає, можливо навіть їхніх дітей?!
До честі керівництва Камінь-Каширської РДА, влада не проігнорувала занепокоєння підлітка, вжила потрібних заходів задля недопущення найгіршого розвитку подій. Згодом опісля того групі мисливців вдалося вистежити та вполювати звіра. Потому рудохвосту закопали. Так як вона пролежала у землі близько доби, то в подальшому не становило можливим провести аналіз на підтвердження у неї ознак сказу, повідомив журналісту “Полісся” головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Камінь-Каширського районного управління Держпродспоживслужби Григорій Дуда. За словами Григорія Микитовича, впродовж поточного року на Камінь-Каширщині поки не зафіксовано жодного випадку сказу серед диких чи свійських тварин. У минулі роки такі випадки фіксували. Тож ризик інфікування останніх, а через них — людей, зберігається. Щоби тому запобігти, як пояснює Григорій Дуда, щорічно здійснюється ряд планових заходів, зокрема, на ареалах розселення лісової дичини розкидають приманки-вакцини.

Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *