Незалежна громадсько-політична газета

“Повір у себе і в тебе повірять інші”

с1Саме під такою символічною назвою з 11 квітня по 5 травня у стінах Камінь-Каширської дитячої районної бібліотеки експонувалася виставка творчих робіт дітей з особливими потребами. Цей конкурс щорічно організовує районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Цьогоріч участь у виставці взяли 35 дітей, які представили свої малюнки, вишивки, роботи з дерева, паперу, бісеру.

— Дуже важливо, щоб кожна дитина мала можливість  реалізувати свої таланти, — говорить директор Камінь-Каширського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Анатолій Філюк. — І чи не найбільше це стосується  дітей з особливими потребами. Тому ми постійно співпрацюємо з школами, закликаємо діток, в яких є проблеми зі здоров’ям, взяти участь у нашій виставці, представивши своє рукоділля, творчий доробок.

Загалом цей конкурс є своєрідним фестивалем декоративно-прикладного мистецтва, адже представлені творчі роботи вражають глибиною та самобутністю. В цьому журналісти “Полісся” пересвідчилися особисто, побувавши на виставці та оглянувши кожну з представлених на експозиції робіт. Дивлячись на майстерно виконані картини, вишиті ікони, різноманітні інкрустації, навіть не віриш, що ця щира краса з’явилася завдяки рученятам та фантазії дітей, які страждають від тяжких недуг.

В кожному з цих творчих доробків відчувається світло душі дитинки, яка її створила. І кожна з цих робіт гідна того, щоб вибороти першість у конкурсі. Тому, як розповів Анатолій Філюк, чи не найважче було визначити серед всіх цих шедеврів найкращі. Тож цьогоріч такими названі роботи Дарини Гембік (м. Камінь-Каширський), Івана Киця (с. Видерта), Андрія Гурського (м. Камінь-Каширський), Галини Гундерич (с. Черче), Марії Ярошук (с. Черче), Дмитра Геля (м. Камінь-Каширський, Катерини Кривош (с. Бузаки), Давида Пирога (м. Камінь-Каширський), Аліни Кухтей (с. Раків Ліс).

— Раніше ми нагороджували переможців путівками в “Артек”, проте сьогодні такої змоги у нас немає, — говорить Анатолій Філюк.

Сьогодні для дітей з функціональними обмеженнями надзвичайно важливо відчувати, що вони можуть проявити свої таланти, що вони потрібні в цьому світі, що для них відкриті всі можливості. Тому ми повинні робити все, щоб розкривати та розвивати їхні таланти, допомогти їм пристосуватися до нелегких реалій суспільства, знайти своє місце у цьому житті, — наголосив Анатолій Філюк.

с2

Сергій Шиліпук.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *