Незалежна громадсько-політична газета

Повернулись герої у рідне село…

с1Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні ж вона на всіх одна — війна, хоч як би ми її не називали. Хтось бере у руки зброю і йде захищати рідну землю, а хтось допомагає фізично, фінансово чи морально. У прагненні підтримати наших відважних вояків єднаються і дорослі, і діти. Тож і учні та вчителі нашої школи не стоять осторонь, вони збирають продуктові набори, кошти для учасників АТО, щоб віддячити своїм героям-землякам, організовують щирі, по-родинному теплі зустрічі.

На даний час на сході України знаходиться чимало  патріотів, які без вагань покинули сім’ю, дім, роботу та пішли захищати рідну землю від підступного ворога. А вдома їх терпляче чекають та моляться, щоб їх батько, син чи чоловік повернувся живим. А нам в свою чергу хочеться висловити слова подяки всім тим, хто  з честю виконав свій  обов’язок перед Батьківщиною, своєю родиною, обов’язок –захищати свою державу, її незалежність та територіальну цілісність.

Великодні свята зібрали до своїх домівок наших земляків – воїнів Прача Ярослава Івановича, Баліковського Сергія Васильовича.

У загальноосвітній школі І – ІІІ ст. с. Хотешів напередодні відзначення Дня Пам’яті та Примирення  відбулася зустріч із учасником  АТО Прачем Я. І.

«Слава Україні!»  «Героям Слава!» Цими словами розпочали зустріч учні 9 класу з тими, для кого «гідність», «справедливість», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом їхнього життя. Учні мали можливість переглянути фільм «Героям війни  на сході присвячується…», відеоролик гурту НЕвічні «Білі Лебеді», присвячений загиблим Героям  України. Ярослава збентежили виступ директора школи Н. Я. Полюхович, допитливі погляди учнів, увага вчителів, атмосфера доброзичливості та хвилюючого взаєморозуміння. Із особливим патріотичним піднесенням слухали учні школи хвилюючу розповідь односельчанина, який відслужив 15 місяців у Донецькій області.

Запрошений подарував учням жовто-блакитний прапор із зображенням символіки свого танкового батальйону 14 ОМБр.

Щоб відволікти солдата від нелегких спогадів і тривожних думок, учні школи декламували вірші, провели екскурсію по школі, мали можливість сфотографуватись біля стенду «Герої України».

Дякуємо Богу за те, що наші герої повернулися живими, і просимо, щоб і надалі захистив усіх, хто зараз перебуває на передовій.

На завершення зустрічі присутні згадали у молитві усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє,  учні прочитали  спільну пісню-молитву «За Україну».

Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для нашої держави на власній землі. У жалобі схилимо голови. Вони згасли як зорі.

Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведучі запалили свічку і передавали її по колу, щоб кожен торкнувся пам’яті священного вогню – частинки вічного, а світло свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

У нашій пам’яті Ви завжди будете героями.

Історія одна, і Ви – її частина.

Ви тільки знайте, браття, ми за Вас молились,

І молимось: за Вами – ненька Україна!

Оксана КУЯВА,

педагог-організатор ЗОШ с. Хотешів.

 

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *