Незалежна громадсько-політична газета

Ковбаса з простроченим терміном? Не біда!

с1А ви знаєте, який термін придатності в ковбаси? Її реалізатори (постачальники) добре знають. Саме тому старанно намагаються приховати від своїх покупців справжню дату виготовлення ковбасного виробу до тих пір, аж поки не продадуть. Так, товар, який залежується у них на складах, не має права піти у відходи. Зокрема, такий висновок напрошується з того, що днями  розповіла нам жителька міста Марія Соловей.

З дітьми та ковбасою в руках вона завітала в редакцію «Полісся», щоб розповісти, якою продукцією торгують в окремих закладах. Справа в тому, що на ковбасі, яку вона придбала у неділю, 15 травня, в магазині, що належить Ірині Плікіній, виявила кілька наклейок з датою.

— Я прийшла в магазин і попросила продати мені свіжої ковбаси, бо ж діти їстимуть. Продавець сказала: «Ось свіженька, недавно привезли». Зважила мені палочку. Дивлюсь, продукт у вакуумній упаковці, думаю, не повинна ж бути зіпсована. Взяла я її. Вдома поклала в холодильник, а вже зранку наступного дня, тобто сьогодні, швиденько порізала її на бутерброди синові в школу. Трохи згодом сідаємо самі з іншими дітьми снідати. Я ж до тої ковбаси, а там наклейка на наклейці. Вже третю дату причепили, — розповідає схвильовано Марія Іванівна.

Дійсно, на початій палці ковбаси, яку жінка принесла в редакцію, добре видно, що ковбасу «омолоджували». Дата виготовлення виробника на упаковці «24.04.2016». Але, очевидно, реалізаторам стало шкода продукт викидати через те, що термін придатності минає. А раптом вдасться розпродати її по магазинах. Тож зверху наклеїли невеличкий цінничок з новою датою. Якщо добре пригледітися, то видніється «09.05.2016». Коли ж в магазині ковбасу зважили покупцеві, на неї наклеїли нову наклейку з новою датою, яку помістили на попередній цінник. Це вже була «фірмова» етикетка з вказаною назвою магазину, з останнім терміном вживання та датою, яка говорить про те, коли ковбасу продали.

— Це вже не вперше тут продають стару ковбасу. По собі знаю. Одного разу я їм вже приносила і повертала ковбасу зі зміненою датою виробництва. І що? Вони мені і коштів не повернули, і тепер он вдруге таку ковбасу продали. Приношу я їм сьогодні цей кусок, а вони знову кажуть: хочете лишайте, але гроші повернемо, якщо власниця магазину скаже. Жінка, думаючи, що їй своїх грошей так і так не бачити, з цією ковбасою пішла справедливість шукати. Завітала в редакцію, потім у санстанцію, і до людини в районну раду, що допомагає у таких ситуаціях розбиратися (бо ж спеціальної служби захисту справ споживачів у нас немає).

оки вона оббивала пороги у кабінетах посадовців, ми з’ясували, який же насправді термін придатності ковбасних виробів. В Інтернет мережі нам вдалося знайти наказ Державного комітету України з державного матеріального резерву №138 від 22.04.2008. У ньому, зокрема, у пункті 6.12.4. зазначено, що згідно з ДСТУ 4435:2005 строк придатності напівкопчених ковбас вищого та першого сортів при температурі не вище ніж 6 град.С становить не більше ніж 15 діб; ковбас другого сорту — не більше ніж 10 діб; упакованих під вакуумом у плівку цілими батонами за температури не вище ніж 6 град.С — не більше ніж 25 діб. Зазначимо також, що варені ковбаси повинні споживатися дещо швидше. Пунктом 6.12.6. цього наказу передбачено, що згідно з ДСТУ 4436:2005 строк придатності варених ковбас і м’ясних хлібів вищого сорту є не більшим від 72 год., варених ковбас і м’ясних хлібів першого і другого сортів — не більше ніж 48 год.; варених ковбас третього сорту — не більше ніж 24 год. з моменту закінчення технологічного процесу. Термін придатності також залежить від того, в якій упаковці перебуває продукт. Наприклад, строк придатності варених ковбас вищого сорту в оболонці “Повіден” — не більше ніж 5 діб. Варені ковбаси та сосиски в поліамідних оболонках можуть зберігатися: вищого сорту — 10 діб; першого сорту — 8 діб і другого сорту – 6 діб; сосисок та сардельок, які впаковані під вакуумом цілими виробами, — 10 діб. Строк придатності варених ковбас і м’ясних хлібів, які впаковані під вакуумом у термоформувальні плівкові матеріали цілими виробами, — 15 діб.

Тим часом Марія Соловей уже побувала у санепідемстанції і у Василя Федчика, який допомагає споживачам у районі «розрулювати» проблемні ситуації. Судячи з усього, жінка поки дійшла від редакції через санстанцію до Василя Федоровича, уже перехотіла відстоювати свої права та добиватися справедливості.

— Марія Іванівна в даному випадку могла повернути гроші, витрачені на ковбасу. І коли я зателефонував власниці цього магазину, та погоджувалася це зробити, але жінка відмовилася від грошей і сказала, що просто хоче підприємця виставити на осуд. До речі, як пояснила власник торгової точки, дату на ковбасу в магазині наклеїли лише ту, що свідчила, про день продажу. А до того, очевидно, її заклеювали вже оптовики. Покупець Марія Соловей для того, щоб підприємця притягнули до відповідальності, могла написати заяву в обласне управління Держспоживслужби, яке нібито вже почало працювати у Луцьку. Звідти її б направили в Київ, а тоді треба було б чекати відповіді. Але жінка не захотіла займатися бюрократичною тяганиною — пояснює Василь Федчик.

Не захотіла, бо про таку ж невизначеність та неспроможність щось вирішити вже почула у санепідемстанції. Звернувшись до цього органу з впевненістю, що санслужба таки має в даному випадку вжити якихось заходів, наприклад, для того, щоб покарати підприємця, який дозволяє собі продавати ковбасу, не пересвідчившись у її придатності до споживання. Але, як виявляється, такої організації вже не існує. Її переформували у кілька інших служб. Серед них є, зокрема, і Управління Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі. Очолюватиме його чи б пак вже очолює колишній керівник санепідемстанції Богдан Юрчик. Саме це управління мало б і зайнятися цією справою з ковбасою. Але журналістам Богдан Валентинович пояснив, що фактично управління ще не здійснює ніякого нагляду.

— Які функції і який нагляд ми будемо здійснювати, поки що не знаємо. Інструкцій нема. Просто набраний штат, але юридичних прав ми не маємо. Нема ще і фінансування. Ми не проводитимемо ніяких перевірок, поки не буде завершене формування служби. Але є загальне положення, в якому чітко передбачено, що працівники держпродспоживслужби будуть здійснювати нагляд за безпечністю та якістю харчових продуктів. Перевірятиме наше управління держпродспоживслужби продукти харчування в магазинах, на базарах, в закладах ресторанного та готельного бізнесу, на всіх об’єктах, де вони виготовляються чи реалізовуються. Це будуть планові перевірки, а також перевірки за зверненнями. От тільки коли нарешті працівники служби зможуть це робити, наразі не відомо — розповів Богдан Юрчик.

А власниця магазину, в якому Марія Соловей придбала ковбасу, поряд з цим вперто та наполегливо доводить, що її вини в ситуації з «омолодженням» ковбаси немає.

— Ніяких дат я не переклеювала, бо це не в моїх інтересах. Я намагаюся створити позитивний імідж мого торгового закладу. А коли у мене залишаються прострочені товари, наприклад, хлібобулочні, молочні, і ковбасні вироби, то я згідно з договорами, укладеними з постачальниками, можу повернути їх. Тож продавати зіпсовані, неякісні продукти мені немає сенсу. Отримала цю ковбасу 9 травня від фізичної особи підприємця М.П.Гладуна. Привозив її тоді менеджер Богдан. Ось на продукт накладна. У ній вказаний термін зберігання цієї ковбаси згідно з нормативами документів. Зокрема, там зазначено, що він становить 20 діб. Судячи з виявленої справжньої дати виготовлення, ця ковбаса вже два тижні у них лежала на складах. Тож, очевидно, у оптовиків і виникла потреба змінити дату, щоб продати продукт як свіжачок. Тим більше ми цю ковбасу не замовляли. Її нам, так би мовити, в «нагрузку» дали. І, до речі, Марія Соловей, раніше ніколи не скаржилася на те, що ковбаса у нас несвіжа.

Коли ж журналісти зателефонували до представника М.П. Гладуна Богдана і запитали, як так сталося, що на ковбасі з’явилася додаткова дата виготовлення, він, звичайно, заперечував свою причетність до цього. Ось так от. Покупець Марія Соловей каже, що ковбасу купуватиме в іншому магазині, власниця торгового закладу стверджує, що співпрацювати із М.П. Гладуном більше не буде… Цікаво, а як би на всю цю ситуацію відреагували у європейських країнах?

Ми ж на всяк випадок поділимося із читачами розповіддю однієї жінки, яка має справу з реалізацією ковбас (не з нашого району, щоб не думали), яка розповіла, як їм часом доводиться “реанімовувати” цей продукт. І так, на ковбасах у натуральній оболонці, за словами цього продавця, через певний час виступає сіль, яку витирають вологими ганчірками. Для надання блиску ковбасу в натуральній оболонці протирають олією. Ковбаси в ненатуральній оболонці та копчене м’ясо вже через 3-4 дні починають липнути, тому ці товари також доводиться ретельно промивати та протирати ганчірками. Отож, шановні читачі, майте на увазі та добре дивіться дату виготовлення на продуктах, що купуєте.

с2 с1

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

СИТУАЦІЇ
One comment on “Ковбаса з простроченим терміном? Не біда!
  1. Я також якось бачив таку ж підозрілу ковбасу та й рибу копчену в ” Троянді” напроти редакції,а в крамниці біля райлікарні був придбав сирок цвілий,а туди ж ходять і хворі.Головний лікар сказала,що вони відношення до магазину не мають.Я звернувся до начальника Держспоживслужби В.Макарчука щоб переговорив з хазяями.Гроші мені повернули,але все перевели на поставщиків.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *