Незалежна громадсько-політична газета

За порушення правил благоустрою притягуватимуть до відповідальності

Виписувати штрафи виконавчий комітет Камінь-Каширської міської ради уповноважив інспектора з благоустрою.

штраф

Відповідній посадовій особі доручили складати протоколи про адміністративні правопорушення у випадку порушення правил паркування транспортних засобів та правил обладнання майданчиків для платного паркування транспортних засобів. Інспектор також вправі накласти штраф за торгівлю з рук у невстановлених місцях, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, за самовільне втановлення зовнішньої реклами, павільйонів, кіосків, прибудов, торгівельних лотків; вивезення і звалювання в невідведених для цього місцях відходів (трава, гілки, деревина, листя, сніг); самовільне влаштування городів, створення пошкодження або знищення газонів, висаджування, знищення дерев, кущів.
Зрештою, кожному жителю громади варто вивчити і неухильно дотримуватися затверджених міськрадою правил благоустрою у громаді, аби не довелося відповідати за порушення. До речі, лише за порушення цих правил розмір штрафу для громадян становить від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів (340 – 1360 грн), а для посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 грн).
Зауважимо, що до виконання своїх обов’язків інспектор приступив у травні цього року. Наразі, після того, як на конкурсній основі на цю посаду призначено Олександра Шелеста, члени виконкому схвалили інструкцію з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення та визначилися з бланком протоколу. Тому, імовірно, вже незабаром матимемо інформацію про те, наскільки є сумлінними камінь-каширці у дотриманні правил благоустрою.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, Влада

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *