Незалежна громадсько-політична газета

Моя безпека на дорозі

Вихованці ЗЗСО «Мостищенська гімназія» беруть участь у Всеукраїнському змаганні з правил безпеки дорожнього руху.

unnamedЗагальновідомо, що діти та підлітки найбільше ризикують життям, перебуваючи на вулицях, де їздять на самокатах та велосипедах, граються, без супроводу старших ходять до школи. Отож, такі заходи, як Хештег-Марафон #SafetyChallenge #Love30, — життєво необхідні для них, вважають організатори цієї акції. На переконання останніх, зі свідомості підростаючого покоління необхідно викорінити стереотипи на кшталт “не танк — об’їде”, “правила існують — щоб їх порушувати”, “мій дід все життя не пристібається ременем безпеки і досі живий”, тощо.
Своєю участю у змаганнях команда Мостищенської гімназії хоче переконати однолітків, що знання правил дорожнього руху та їх дотримання — це надважливо.
Упродовж місяця відбудеться IІІ етапи суперництва: створення посібника “Правила дорожнього руху” для навчання учнів молодших класів; проведення онлайн-тренінгу для школярів та педагогів із безпеки руху; організація акції на підтримку безпеки мікромобільної спільноти (користувачів персонального транспорту), пішоходів, людей з інвалідністю на дорогах.
Трійка команд-переможців отримає фінансування для своїх проєктів з поліпшення безпеки дорожнього руху у розмірі 50 000, 20 000 та 10 000 гривень відповідно. Крім того, за перемогу у спеціальних номінаціях учасників нагороджуватимуть призами, а для 100 шкіл нададуть комплекти світловідбиваючих жилетів.
“У разі перемоги ми використаємо отримані кошти на оновлення освітнього простору гімназії та облаштування майданчика дорожнього руху для учнів початкової школи”, — зауважила директорка гімназії Оксана Пась.
Наразі перший етап змагань успішно пройдений. Учні перейшли до другого етапу — “Осінній марафон”, де педагоги та батьки організовуватимуть локальні навчання для чотирьох груп населення з правил дорожнього руху.
Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, Освіта

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *