Незалежна громадсько-політична газета

1 квітня 45 років тому було створено Камінь-Каширський міжколгоспний лісгосп

Розпорядженням Кабміну СРСР у 1976 році було дано доручення про впорядкування лісів, якими опікувалися колгоспи. Так створили міжколгоспні лісгоспи, які провели лісовпорядкування в розладнаних лісових масивах. 

img127

      Сьогодні справу своїх попередників продовжує нове покоління лісівників.

Одним із перших запрацював і наш Камінь-Каширський міжколгоспний лісгосп, нині – ДП «СЛАП Камінь-Каширськагроліс». його директором було призначено Миколу Лаврентійовича Васюхника – людину, яка віддала багато зусиль для функціонування господарства. Завдяки старанням очільника були створені лісодільниці, які потім реорганізувалися в лісництва. Кажуть, один у полі не воїн, тож Микола Лаврентійович створив команду компетентних працівників. Серед перших лісівників варто згадати інженера лісового господарства Анатолія Федоровича Ступака, головного бухгалтера Віру Василівну Капітулу, водія Якова Юхимовича Качановського.
За декілька років лісгосп досягнув великих успіхів, привівши занедбані лісові насадження в належний стан. Було проведено лісовпорядкування, особливо багато уваги приділялось виробництву товарів народного споживання та побічного використання лісових ресурсів. Створили сувенірний, лозоплетільний, лісопереробний цехи, лісорозсадник, бджолопасіки. Планово проводилося лісовідновлення. Завдяки своїм успіхам лісгосп домігся персонального павільйону на Виставці досягнень народного господарства СРСР і премії – автомобіля УАЗ-469. А на всесоюзній конференції агролісопрацівників були присутні наші делегати – перші лісничі Іван Андрійович Цюрик та Павло Антонович Василевський…
Сьогодні лісгоспу уже 45! Вітаємо з цією поважною датою всіх працівників. Бажаємо щастя, здоров’я і успіхів у такій важливій роботі, як збереження та відтворення лісових ресурсів.
Ветерани лісгоспу
Іван ЦЮРИК,
Павло ВАСИЛЕВСЬКИЙ.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *