Незалежна громадсько-політична газета

Не тліє пам’ять про ваш подвиг, фронтовики!

с1Минулої п’ятниці, напередодні Дня пам’яті та примирення, який вся світова спільнота відзначає 8 травня, та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (відтепер  щорічно відзначатиметься 9 травня), відбувся мітинг-реквієм «Про минуле серце пам’ять зберігає». На площі перед адмінбудівлею десятки людей хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих у роки Другої світової, в період національно-визвольної боротьби із загарбницькими режимами, а також тих наших захисників, які віддали своє життя, виборюючи Незалежність України на Донбасі.

Під час поминального заходу в своєму короткому виступі голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук відмітив, що подвиги переможців у Другій світовій війні надихають сучасних воїнів, які нині захищають Незалежність України на її східних рубежах, до нових звершень.

Як і в минулому році символом Дня пам’яті та скорботи став червоний мак. Цей символ сьогодні близький кожному з нас, адже маки зацвітають там, де пролилася козацька кров. Нині ж, як і в лихі дні Другої світової війни, українські воїни щодня проливають свою кров. Стримуючи  агресію адептів «руського мира», вони демонструють не лише волелюбність всього українського народу, а й гідно продовжують боротьбу своїх предків.

Після завершення мітингу-реквієму відбулося покладання квітів до пам’ятних місць, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України – пам’ятного знаку Борцям за волю України, меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті на честь загиблих бійців АТО.

Памятаємо, перемагаємо.

 

На фото:

Воїни АТО Дмитро Прокудін та Вадим Оксенюк вшанували пам’ять загиблих в зоні АТО земляків.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *