Незалежна громадсько-політична газета

Мислити і творити нестандартно — складова успіху

IMG-7e730b5387d276dacf2334014745ecfa-VСім призових місць здобули юні науковці Камінь-Каширського ліцею №1 ім. Євгена Шабліовського в обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких проєктів, що проводила Волинська обласна мала академія наук.

Загалом долучилося до нього 11 здобувачів освіти навчального закладу. Спільно з педагогами ліцеїсти підготували роботи з різних напрямків і отримали високу оцінку від викладачів та науковців Волині, котрі входили до журі.
Загалом на захист було представлено більше ніж 400 учнівських наукових досліджень із різних міст та сіл Волинської області. Проте перемога дісталася найбільш ерудованим. Серед них наші учні здобули два перших місця, одне друге та чотири третіх.
Конкурс відбувався у три етапи: заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт, постерний захист і наукова конференція. Тож журі мало змогу не лише ознайомитися із представленими роботами, а й почути думки і побачити віч-на-віч юних дослідників, переконатися у їх вмінні вести дискусії.

IMG-4190ca086ba1da0e0e1f8d34a3c3c32e-V
Два перших місця здобув Марк Мотлюк у секції «Комп’ютерні системи і мережі» з теми «Створення комп’ютерної моделі розподілу та опрацювання даних у пірингових мережах» (керівник Сергій Тішков) та у секції «Математичне моделювання» з теми «Математичне моделювання розподілу та опрацювання даних у пірингових мережах» (керівник Наталія Цюрик).
На другому місці опинилася робота «Міфологічні мотиви у творчості Джона Толкіна» десятикласниці Єлизавети Томюк із філософії (керівник Олександр Деркач).

IMG-e24c9bea19d0e2ea5957bd37b1d428a3-V
Два третіх місця здобув Володимир Монець у секції «Прикладна математика» з теми «Розв’язування прикладних задач на рух» та у секції «Мультимедійні системи» з теми «Моделювання процесів з розділу фізики «Кінематика» (керівники Лідія Лагода, Сергій Тішков).

IMG-9d425341999702d85079d9b5fe71960b-V
Тетяна Ткач вдруге стала призером (третє місце) секції «Теологія, релігієзнавство та історія релігії» на тему «Язичницькі мотиви весільних обрядів християн Камінь-Каширщини» (керівник Віталій Геналюк).
Поповнила ряди юних науковців Софія П’ятенко, здобувши третю позицію з мікроекономіки та макроекономіки (керівник Віктор П’ятенко).

IMG-8c3a00a9ef983ce2113fef0d10de644f-V
Дуже тішить, що ліцеїсти виявляють інтерес до наукової творчості. Як зауважили викладачі та науковці університетів Волині, ці перші кроки у науку наших дітей із цікавими та нестандартними думками – наше майбутнє. Побажаймо ж їм гарних результатів і на всеукраїнському рівні.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, Освіта

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *