Незалежна громадсько-політична газета

Лижний уїк-енд

Уперше вихованці Камінь-Каширської станції юних туристів випробували себе у лижному спорті. Зокрема здобувачі освіти ліцею №2 міста стали учасниками одразу двох лижних гонок.

154067408_4028680947183458_8518218664988467504_o— Попри те, що лижний спорт є одним з найпопулярніших у світі, на Камінь-Каширщині ним активно не займалися і конкретних досягнень не демонстрували. Однією з причин завжди була відсутність необхідного спорядження. Цьогоріч нам вдалося придбати 5 лижних комплектів. Благо, зима виявилася сніжною, тож ми також почали працювати в цьому напрямку, — розповідає керівник станції Іван Тищук.
Він та ще один тренер Камінь-Каширської станції юних туристів Василь Трофимчук вчили дітей їздити на лижах у різних стилях. Ще в грудні організували для них поїздку в Карпати, де вихованці освоювали гірськолижний спорт на трасах Буковелю. Потім удосконалювали вміння і навички у Камені-Каширському.
А нещодавно вперше випробували себе у лижних змаганнях. 20-21 лютого в Луцьку проходили чемпіонат Волинської області з лижного туризму та відкритий чемпіонат міста Луцька з лижних гонок на призи Луцького міського голови.
— Ці змагання проводяться уже вдев’яте, але для нас вони були першими. Приємно, що попри чималу конкуренцію та досвід інших команд наші початківці все ж прийшли на фініш з гідними результатами, — зауважує Іван Тищук.
У підсумку команда Камінь-Каширської міської ради завоювала 4 місце.
В особисто-командних змаганнях на дистанції “Лижний маршрут” команда виборола “бронзу”. Гарні результати продемонстрували Діана Коренчук, Гнат Щур, Андрій Карпік, Павло Дяк, Максим Мисік. Третю сходинку у лижних гонках на чемпіонаті Луцька посіла Дарина Токарчук. Непогано подолали дистанцію й інші наші учасники.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

ПУБЛІКАЦІЇ, Спорт

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *