Незалежна громадсько-політична газета

У заметіль лише ведмідь спить. А дорожні служби мають працювати!!!

unnamed (11)unnamed (1)unnamedunnamed

Початок тижня для усіх краян видався досить напруженим, а надто для мешканців окремих сіл територіальної громади, котрі через хуртовину не могли своєчасно дістатися до місць призначення. Транспортне сполучення у приміських напрямках було припинено щонайменше на пів дня. Як пояснили “Поліссю” у міській раді, причиною скрутної ситуації стала бездіяльність дорожників. За словами заступника Камінь-Каширського міського голови Анатолія Шевчика, снігоочисна техніка місцевої філії облавтодору вирушила ліквідовувати замети лише аж об 11 годині у вівторок, а мала б працювати ще з ночі понеділка. Відтак, аби прибрати сніг у напрямках Ковеля, селища Ратне, сіл Видерта, Пнівне, Клітицьк, Хотешів, Гута-Боровенська, довелося залучати техніку приватного підприємства. У цих напрямках у вівторок було відсутнє пасажирське сполучення. Однак згодом дорожники ситуацію почали виправляти. Так, на відрізках шляхів державного значення запрацювало чотири одиниці техніки, що належить філії автодору.
Натомість із негодою в райцентрі комунальники ВУЖКГ справлялися дещо краще. Техніка почала розчищати дороги в місті ще з вечора понеділка та продовжувала працювати цілу ніч. На ранок вівторка через снігопади дороги не “функціонували” належним чином, відтак працівники житлово-комунального господарства першочергово прибирали замети на основних дорогах, другорядних та навіть встигли розчистити шляхи в напрямку сіл Раків Ліс і Підріччя.
На разі посипати протиожеледною сумішшю дороги комунальники не будуть, позаяк до кінця цього тижня, за прогнозами синоптиків, снігопади не припинятимуться. Натомість, аби полегшити рух транспорту, вивозитимуть снігові кучугури з узбіч доріг.
На Маневиччині та Любешівщині із очищенням доріг справляються безперешкодно, коментують тамтешні відповідальні служби. Комунальні господарства, що діють на території згаданих населених пунктів, послуговуються власною технікою. Тим часом у Прилісненській громаді залучають до прибирання снігу місцевих жителів, котрі мають у власності трактори, а також снігоочисну техніку громаді надає підприємство “Волиньторф”.
Крім того, співробітники служби МНС м.Каменя-Каширського також цілодобово долучаються до здійснення аварійно-рятувальних робіт. Цими днями їм довелося рятувати фуру, що застрягла посеред дороги у селі Гута-Камінська. Внаслідок великої кількості опадів машина не могла рухатись самостійно.
Не менш драматично через стихійне лихо складається ситуація і в пішоходів. Так, через ожеледицю до травматологічного відділення ЦРЛ за останніх два дні із переломами різного ступеню важкості звернулося дев’ятнадцятеро пацієнтів.

Леся МІНІБАЄВА.

ПУБЛІКАЦІЇ, СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *