Незалежна громадсько-політична газета

Приємно вразила кращих рестораторів України

с1Учениця групи № 19 Камінь-Каширського ВПУ Ольга Куліневич здобула срібну медаль на VII Всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу. Нещодавно дівчина повернулася додому з Києва, привізши з собою окрім заслужених нагород ще й безцінний досвід та позитивні враження.

Відомо, що Камінь-Каширське вище професійно-технічне училище є одним з найкращих закладів профтехосвіти не лише на теренах Волинської області, а й України. Адже чи не щорічно (про що неодноразово розповідала й наша газета) вихованці та викладачі цього навчального закладу здобувають призові місця в різноманітних конкурсах, виставках, фестивалях. Приємно, що цей рік не став винятком та ознаменувався черговим високим здобутком.

Так, нещодавно учениця групи № 19 Ольга Куліневич та майстер виробничого навчання Іван Ілюшик побували у столиці, де взяли участь у VII Всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, що відбувся на базі Київського Національного університету культури та мистецтв. Кулінарний конкурс у КНУКіМ проходив за підтримки мережі еко-ресторанів «Батьківська хата» та Асоціації кулінарів України (АКУ).

Під час конкурсу представники нашого училища спершу разом зі студентами, знаними шеф-кухарями, відомими рестораторами, викладачами готельно-ресторанної справи, що з’їхалися з усієї України, взяли участь у встановленні двох національних рекордів: «Найбільша кількість кухарів на одній локації» та «Найбільша кількість видів вареників», а також продемонстрували свої кулінарні вміння.

Так, Ольга Куліневич взяла участь у конкурсі «Сервіс-клас» серед офіціантів. Дівчина змагалася у номінації «Страва сучасної української кухні» та приготувала фаршироване м’ясо на ребрах в овочевому гарнірі із медово-часничним соусом. І, як виявилося, з цим нелегким завданням впоралася на “ура”, приємно вразивши строге журі, до складу якого входили імениті ресторатори та майстри кулінарної справи.

Журналістам “Полісся” Оля розповіла, що на приготування конкурсної страви їй відводилося всього 45 хвилин. Окрім смакових якостей страв судді звертали увагу на все: правила техніки безпеки, гігієну, вміння працювати з обладнанням, практичні навики сервірування страви тощо. Втім, ділиться дівчина, попри всю відповідальність, вона не хвилювалася, завдяки чому чудово впоралася з поставленим завданням. За результатами змагань Ольга Куліневич отримала срібну медаль, диплом учасника та сертифікат на навчання за пільговим тарифом (знижка 40%) у Київському Національному університеті культури та мистецтв, який очолює Михайло Поплавський, з чим її ми і вітаємо.

Після завершення навчання в училищі в наступному році (Оля навчається на третьому курсі) учениця-медалістка планує вступати до вищого навчального закладу, щоб продовжувати навчатися кулінарній справі. Щоправда, дівчина поки що не визначилася з вузом.

Також гріх не згадати й той факт, що під час конкурсу майстер виробничого навчання Іван Ілюшик, який супроводжував Ольгу Куліневич до столиці, також чудово проявив свої кулінарні здібності у номінації «Золотий Український Шеф-кухар року». Таким чином представники Камінь-Каширського ВПУ продемонстрували з найкращого боку свої здібності та таланти всій Україні, вкотре довівши, що поліські кухарі найкращі.

Сергій ШИЛІПУК.

НОВИНИ
One comment on “Приємно вразила кращих рестораторів України
  1. Перші особи району мають знати, що тільки таким чином або схожим, подібними методами Вони можуть представити район як розвинутий регіон в якому або в який можна приїзджати та робити тут бізнес який врешті решт дасть поштовх розвитку. Інколи тільки одна картинка з переможцем на конкурсі або кастингу дасть більше результату ніж добре знайомство з першими особами області або Києва. Раніше К-каширський мав своїх навіть дуже впливових зятів але з того нічого путнього не вийшло тому слід пам”ятати, що тільки трудовий, людський потенціал, ресурси можуть дати району в рази. З цього погляду район не допрацьований.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *