Незалежна громадсько-політична газета

Автобус до Нових Червищ поїде не скоро

Стурбовані тривалою відсутністю пасажирського перевезення між Каменем-Каширським та Новими Червищами краяни «дійшли» аж до столиці. Так, житель села Воєгоща Сергій Г. звернувся листом до Міністерства інфраструктури України з проханням «вплинути на позитивне вирішення даної проблеми». Попри сподівання, старання поки що не посприяли врегулюванню ситуації, а лишень вкотре показали, наскільки глибокою є прірва між простими українцями і чиновниками. 

37_20130303095757_bus_intercity_malva_bazA079.33_2

Схоже, на «дріб’язкові» проблеми «зверху» увагу звертають мало – навіть не адресували правильно відповідь. Організація пасажирських перевезень на приміських і міжміських маршрутах загального користування покладається на місцеві – обласні та районні – адміністрації, тож звернення пройшло усі щаблі. Чи то в Києві, чи то в Луцьку легким помахом руки Сергія Г. «переселили» на Кіровоградщину, в місто Знам’янку, на вулицю Василя Сухомлинського, 72. Тобто у листі-відповіді вказано, що Сергій мешкає за цією адресою, а не в селі Воєгоща на Волині. Ніби й не суттєво, але вже з початку зникає віра в те, що ситуацією перейнялися і поспішають вирішити. Далі – звичний сценарій: буква закону і обіцянка знайти вихід.
У райдержадміністрації стверджують: наразі працівники сектору регіонального розвитку проводять роботу з підприємцями щодо можливих варіантів рейсів за зазначеними напрямками, але ті економічно не зацікавлені маршрутом. Тож пошуки альтернативи поки що не увінчалися успіхами. Обіцяють, що при наявності компромісного варіанту буде проведено конкурс з визначення переможця. Коли це буде зараз можна тільки здогадуватися. Сам же Юрій Ратнюк, який, згідно з договором про організацію перевезень пасажирів, тривалий час опікувався цим напрямком, вважає, що маршрут треба переформатувати. Найперше – змінити графік і врегулювати питання тіньових перевезень. До того часу пускати транспорт збитково. Акцентує й на тому, що Червища та Тоболи увійшли до складу Прилісненської громади і місцеві менше їздитимуть до Каменя-Каширського. З останнім аргументом дозволимо собі не погодитися, бо, насправді, це навряд чи зменшило зв’язки людей з райцентром та й крім цих населених пунктів по дорозі до міста ще є щонайменше 5 сіл.
Усі ніби готові йти на компроміси, однак на сьогодні жодна зі сторін не надала обґрунтованих пропозицій. Міська рада, яка самостійно може організовувати пасажирські перевезення, поки що налагоджує свою діяльність в новому форматі, тож про врегулювання роботи громадського транспорту тут нині не йдеться. Проте з часом планують долучитися до вирішення подібних питань в межах Камінь-Каширської громади. Знову ж таки, людям треба чекати.
Іванна ВЕЛИЧКО.

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *