Незалежна громадсько-політична газета

Скільки тепер коштуватиме побудувати школу у Стобихівці?

Школа Стобихівкаї

Здешевлюють будівництво чи «пудрять» мізки? Таке запитання виникає у багатьох жителів району, коли мова заходить про нову школу у Стобихівці.

Але місцеві селяни уже, напевне, і не сумніваються, що з року в рік влада спеціально щось вигадує, аби зведення закладу не розпочалося. Бо ж навіть минулорічні начебто серйозні наміри приступити до справи знову завершилися коригуванням проєкту та кошторису. Пояснювали, що потрібно оптимізувати будівництво нового навчального закладу, здешевити його. Бо, мовляв, 117 мільйонів гривень – завелика вартість, як для сільської школи. Нагадаємо, спочатку вартість будівництва ще у 2013 році оцінювали у 45 мільйонів гривень, вже у 2018-му – 83 мільйони.
Що ж, знову здешевили. Тепер замість 117 мільйонів будівництво школи може обійтися у понад 126 млн. грн. Саме таку очікувану вартість заявили у новому тендері. Його оголосили 18 серпня.
«Але хай навіть так, аби лише будували», — не перестають сподіватися селяни.
Отже, наразі триває тендерна процедура за скоригованою проєктно-кошторисною документацією: уточнення, оскарження, подання пропозицій. Початок аукціону запланований на 7 вересня. Тоді і стане відомо, які будівельні фірми та з якими пропозиціями візьмуть участь у тендері.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *