Незалежна громадсько-політична газета

“Замінували” міський парк

Влада міста до означеної проблеми залишається байдужою. Чому так?

20200818_113753

Парк у Камені-Каширському давно перетворився із зони відпочинку на “зону бойових дій”. Майже скрізь, де не глянь, лежать коров’ячі “міни” та екскременти інших свійських тварин. Ними загиджені пішохідні доріжки, дитячий майданчик, трава довкола. Купи, вибачте на слові, лайна, можна побачити навіть біля сцени, що розташована в найбільш примітній його частині. Тим часом зовсім поруч, за якихось сотню метрів, стоять торгові ряди, знаходяться ятки і магазини, у яких продають крам, продукти харчування. Це аж ніяк не нормально, ситуація потребує вирішення. І чим швидше, тим краще. Щодня йдучи парком, містяни, гості древнього Каменя, відвідувачі ринку ризикують втрапити у не зовсім ароматні пастки. Маленькі діти змушені гратися серед кізяків. Однак, схоже, господарям худоби на те начхати. Бо вони й не думають змінювати локацію, продовжують випасати у парку корів, кіз, гусей, тощо. Забуваючи при тому, що чинять не лише безсовісно по відношенню до решти жителів, які завітали сюди, до прикладу, щоб відпочити, провести дозвілля. Тим самим пастухи ще й порушують чинні правила благоустрою, котрими подібне заборонено. Для випасу свійських тварин існують громадські пасовища. Нині на території міської ради визначено два: біля сіл Олексіївка та Підцир’я. Міський парк до вказаного переліку не входить.А, отже, висновок напрошується один: пасти худобину тут не можна! Рогаті, пернаті та інші чотирилапі залишають після себе не лише випорожнення. Від худобини страждають молоді деревця, посаджені небайдужими містянами, серед яких, для прикладу, і Григорій Тетянчук.
– Просто сил не вистачає дивитися на подібне неподобство. Всі доріжки у “мінах”, на дитячому майданчику теж, даруйте, насрано. Не встигнемо висадити деревце, тільки-тільки приживеться, вже корова понищила. Звісно, вона не винна, винні безвідповідальні хазяї. Скидається на те, що пастухи зумисне гонять худобину саме у центр парку, людні місця. Бо їм так зручно. А решті жителів міста залишається терпіти, обминати кізяки? Ну не маєте більше де пасти, то заженіть углиб парку! Хоча це й неправильно, незаконно, та хай вже так, – мовить чоловік.
У влади міста наразі є всі можливості, аби знайти раду на порушників, притягнули їх до відповідальності за такі дії. Для того існують законні процедури. Та чомусь активних дій ми не помічаємо. Здається, ніби їй байдуже до того, що відбувається в парку, на що його перетворюють.
Олександр ПРИЙМАК.
Фото автора

 

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

ПУБЛІКАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *