Незалежна громадсько-політична газета

Повернувся з війни і бореться з раком

На сайт

Допомоги потребує Петро Оліферчук (на фото) із села Боровне, за плечима якого – участь в антитерористичній операції на сході України. Чоловік мобілізувався у п’яту хвилю і тривалий час був механіком-водієм ТМР медслужби у 1-ій окремій танковій бригаді, яка стояла за 14 кілометрів від Мар’їнки, прикриваючи 15-ту окрему механізовану бригаду. Петро був на кожному виїзді бригади, евакуював поранених бійців і сам не раз потрапляв під обстріли. Вдома сподівався віднайти спокій, однак тут на нього чекала інша війна – із раком слинної залози.

Повернувшись з фронту, Петро важко адаптовувався до звичного ритму життя, але взяв себе в руки і знову поринув у роботу. Як і раніше, працював на будівництвах, мулярував. А минулої осені з’явилися перші симптоми хвороби – змінилася мова. Однак ніхто тоді і не здогадувався, що розвивається онкологія. Навесні хвороба почала активно прогресувати.
Дізнавшись про онкологію, атовець намагався впоратися з проблемою самотужки, бо не звик і не любить просити. Про ракову пухлину знали тільки рідні, пізніше довідалися дехто з односельчан і товариші по службі. Саме завдяки побратимам ситуація набула розголосу. Чоловік стриманий і небагатослівний, не любить говорити про себе і пережите, тому відчуває велику ніяковість, що змушений звертатися зі своєю бідою до інших. Однак зараз у нього немає іншого виходу, адже ресурси вичерпано, а попереду ще тривале обстеження та лікування. Тож навіть 5-10 гривень збільшать його шанси на одужання. Тим часом, аби не втратити можливості поборотися за життя, Петро Оліферчук навіть намагається самотужки підзаробити на будівництві. Хоча позаду уже 2 хіміотерапії і сили відчутно підводять. Даються взнаки і ряд обмежень. Зокрема, чоловікові бажано уникати сонячного проміння і фізичних навантажень. А 17 серпня у нього третя хіміотерапія. Опісля чергове обстеження, яке покаже, що потрібно робити далі.
Допомогти Петрові Оліферчуку побороти онко може кожен. Реквізити: карта Приватбанку 4731219104342583 (отримувач Оліферчук Петро Олександрович).

Милосердя

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *