Незалежна громадсько-політична газета

Родові корені луцького терориста – із Камінь-Каширщини

109736014_342246586793513_2160317524323726032_o.original

Упродовж усього дня минулого вівторка увага українців була прикута до Луцька. Тут вранці після 9 години озброєний автоматом, пістолетом, гранатами чоловік захопив рейсовий автобус Краснилівка-Берестечко із водієм Олександром Гунчиком із Каменя-Каширського та 13 пасажирами і утримував їх майже 12 годин у полоні. Очевидно, що з волі насильника автобус змінив маршрут і зупинився на Театральному майдані біля пам’ятника Лесі Українці у Луцьку. Про акт тероризму нападник сам повідомив у поліцію і озвучив свої вимоги. Вони зводилися до невдоволення владою України та її представниками.
Врешті ввечері відразу після 22 години терорист вийшов із автобуса і здався силовикам. Ніхто із утриманців, які перебували в автобусі, не постраждав.

Про головну подію того дня наші читачі у деталях, без сумніву, знають із інтернет-ЗМІ, соцмереж та каналів телебачення. Ми ж вирішили спрямувати свої зусилля на пошук інформації про особу терориста. Як відомо, ним виявився Максим Кривош із псевдо «Плохой». Що цікаво, його родові корені ведуть на Камінь-Каширщину. Батько – Степан Кривош, уродженець Видричів – був професором, викладачем ЛНТУ. Мати – Надія Кривош – працювала вчителькою, родом із села Добре, де й пройшли дитячі роки Максима. Тут він навчався у молодшій школі (за іншими версіями – до 10 класу). Пізніше, стверджують тутешні жителі, навідувався сюди до бабусі й дідуся. Проте орієнтовно з 2002-го чоловіка у Доброму не помічали. Його відсутність у селі пояснюють нападом на тогочасного сільського голову, у чому молодика тривалий час підозрювали. Він чи то безпосередньо брав участь у побитті чоловіка, чи то головував у цій справі. У будь-якому разі дехто з місцевих навіть пов’язує з цією подією другу судимість колишнього односельця (2005 рік). Загалом розповідають небагато, адже з тих часів минуло більше 20 років та й не всі знали чоловіка. Тим паче, кажуть, після смерті батьків мати Максима, Надія Денисівна, продала дім і зв’язок сім’ї з рідним селом обірвався. Сам же Кривош стверджує в автобіографічній книзі, що навчався в духовній семінарії, але швидко розчарувався, і під впливом відповідного змісту фільмів захотів бути «крутим».
Іванна ВЕЛИЧКО.аВТОБУС 2

Передрук або використання у будь-якій формі матеріалу без письмової згоди редакції заборонено!

НОВИНИ, СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *