Незалежна громадсько-політична газета

У районі створили три опорних заклади

до опорний закладОпорні навчальні заклади загальної середньої освіти створили в селах Карасин, Сошичне та Раків Ліс. Школи матимуть філії відповідно у селах Карпилівка, Радошинка та Підріччя.

У районному відділі освіти зауважують, що опорні школи – це вимога часу. Їх позитив – це сучасні класи та якісна освіта, підвищення ефективності управління закладом та філіями, створення ситуації життєвого успіху в усіх сферах шкільної діяльності.
Однак створення опорної школи в Карасині дещо насторожило жителів села Стобихівка. Люди схвильовані, а чи бува не припинять через це будівництво нової школи у них. Начальник відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації Віктор Пась переконаний, що це не вплине на будівництво школи у Стобихівці. Мовляв, через таке рішення не можуть відмінити будівництво, а тому побоювання селян даремні.
— Тим більше, що з 2024 року всі школи району перейдуть у гімназії і надаватимуть виключно базову середню освіту. Тобто у нас будуть переважно школи першого ступеня – початкові школи і школи першого-другого ступенів, які називатимуться гімназіями. Створюватимуть їх на районному рівні. На обласному рівні прийматимуться рішення про створення ліцеїв, де здобуватимуть освіту діти 10, 11, 12 класів. Але в цих школах-ліцеях вже не набиратимуть 1-х класів. І оскільки у закладах третього ступеня повинно бути не менше чотирьох 10-х класів, то у нашому районі може бути лише 1 чи 2 ліцеї, — аргументував Віктор Пась.
У той же час, за словами головного освітянина району, створення опорних закладів відкриє додаткові можливості фінансування шкіл. Наприклад, отримати від держави обладнання для предметних кабінетів, що для загальних шкіл набагато важче.
Наразі районна рада вже оголосила конкурси на посади директорів новостворених опорних закладів.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *