Незалежна громадсько-політична газета

Засипати яму біля кладовища — велика проблема!

123Вона виявилася непосильною сільському голові з Видерти Михайлові Євчуку.

Біля центрального входу на кладовище села Видерта відвідувача зустрічає величезна яма зі сміттям, яка є виявом неповаги як до мертвих, так і до живих. З таким меседжом звернулася до редакції напередодні великодніх поминальних днів мама загиблого учасника АТО Сергія Цепуха — Галина Цепух. Жінка каже, що вже втомилася говорити про це сільському голові Михайлові Євчуку, а тому чекає сприяння у вирішенні цієї проблеми.
— Колись на цьому місці була колгоспна вагова яма. Тепер тут у землі зосталися бетонні конструкції від облаштування. Місце трохи затяглося травою, але заглиблення так і залишилося. У яму люди виносять із кладовища старі вінки та квіти і час від часу тут назбируються купи сміття. Але ж так не годиться. Ось це сміттєзвалище хоч і за огорожею, та все ж перед могилою мого сина – героя, патріота, який поклав своє життя за Україну, — каже Галина Іванівна.
Згорьована матір турбується, адже хоче, щоб місце останнього спочинку її сина було гідним його вчинку. Матір подбала про пам’ятник на його могилі. Клопоталася про встановлення тут іще флагштока, та марно. Хотіла, аби органи влади долучилися до цієї справи. Просила сільського голову, щоб він подбав про ліквідацію цієї ями. І теж без результату.
Сільський голова Михайло Євчук каже, що у Видерті три кладовища і всі вони впорядковані належним чином.
— Тут нема чагарників та дерев. На могилах і навколо них прибрано. Перед пасхальними святами ми привезли пісок, щоб люди могли попідсипати, де треба. Але от щоб завезти цю яму, треба кілька десятків причепів землі, — зауважує Михайло Арсентійович, зводячи розмову до того, що восени будуть вибори, мовляв, «сільську раду приєднають до Каменя і тоді буде більше можливостей вирішити це питання».
Галина Цепух каже, що ось таке відтермінування в часі — то лише відмовка і небажання щось робити.
— Я б і сама дала тисячу на те, щоб цю яму завезли. Мій син поклав життя на війні і мені, матері, хочеться, щоб пам’ять про нього вшанували, як годиться.
Відтак Галина Іванівна звернулася із цією проблемою і у райдержадміністрацію. Перший заступник голови РДА Олександр Михалік та начальник Камінь-Каширської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Андрій Герасимчук прибули у Видерту, щоб побачити, як можна вирішити озвучену проблему.
Узгодивши деякі питання, вже через тиждень, тобто вчора, розпочалися роботи. Камінь-Каширська філія ПрАТ «Волиньобленерго» подбала про флагшток і його днями мають встановити на прохання матері біля могили Сергія Цепуха. Райдержадміністрація виділила 30 літрів дизпалива на завезення ями землею. Місцевий житель Валентин Назарчук, за словами Галини Цепух, готовий також відгукнутися та приступити своєю технікою до роботи. Однак, напевне, через відсутність відповідних розпоряджень сільського голови ще вчора зранку ніхто нічого не робив.
Тетяна ПРИХОДЬКО, село Видерта.
Фото автора.

СИТУАЦІЇ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *