Незалежна громадсько-політична газета

Новини район

t_1_83739788_163281395101613_5321807596091342848_nСошичненську ОТГ уряд визнав спроможною

5 лютого Кабінет міністрів України визнав спроможними ще 38 новостворених об’єднаних територіальних громад, у яких минулоріч відбулися вибори депутатів і голів. Серед таких — і Сошичненська.
Це означає, що невдовзі громада зможе перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Тобто кошти надходитимуть із державної скарбниці безпосередньо до бюджету ОТГ, минаючи “посередника” — район.
Олександр ПРИЙМАК.

 

На оплату пільг витрачено десятки мільйонів

У єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків на обліку перебуває 45 316 жителів Камінь-Каширщини. Загалом – 24 категорії пільг, надання яких регулюється низкою законодавчих актів.
Про це минулого понеділка під час апаратної наради в РДА повідомив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк.
Так, протягом 2019 року на житлово-комунальні послуги нараховано 8 млн 592,7 тис. грн пільг. Також окремим категоріям громадян профінансовано пільги з оплати послуг зв’язку – 356 тис. грн, забезпечення санаторно-курортним лікуванням – 198,6 тис. грн. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28 січня 2019 року № 32 «Про затвердження норм твердого палива і скрапленого газу» 6603 домогосподарства отримали компенсацію на тверде паливо та скраплений газ на загальну суму 8 млн 959,6 тис. грн. На медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 3725 особам пільгової категорії відшкодовано 3 млн 280,8 тис. грн за придбані лікарські засоби та надані послуги із безкоштовного зубопротезування.
Підготовлено за інформацією сайту РДА.

 

Дивна родинна “любов”

Тітка облила племінницю водою і намагалася вигнати на вулицю серед зими. Тепер за вчинене насилля жінка заплатить штраф. Але чи загоїть це душевні рани ображеній родичці?
Повідомляється, що конфлікт виник вночі. Після 1 години у житловому будинку тітка взялася ображати свою племінницю нецензурними словами, облила її водою, словесно погрожувала фізичною розправою та спробувала вигнати з оселі. Суд постановив визнати винною жінку та зобов’язав сплатити штраф у розмірі 340 гривень. Любителька гострого слівця має покрити і судові витрати. А це ще понад 400 гривень.
Олександр ПРИЙМАК.

 

Заплатить більше, ніж хотів “заробити”

У селі Добре злодійко зазіхнув на чужий металобрухт. Із території приватного домогосподарства він викрав металеве колесо вагою 26 кг, сепаратор вагою 15 кг та металевий обруч вагою 5 кг. Усе разом “добро” заважило 46 кілограмів.
Вартість викраденого, як встановили згодом слідчі, склала 115 грнивень, що є дрібною крадіжкою. Тож порушник закону відбувся лише штрафом. Правда, заплатити в дохід держави чоловіку доведеться значно більше, ніж він розраховував виторгувати за поцуплене майно. Окрім 170 гривень штрафу останній має заплатити 420 гривень судових витрат.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *