Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-Каширський може втратити статус міста?

375_1_2

Отже, щоб населений пункт називався містом, необхідно, аби в ньому було не менше 20 тисяч жителів, які проживають переважно в спорудах компактної забудови, а також промислові і переробні підприємства, підприємства комунального господарства і розвинена соціальна комунальна і транспортна інфраструктура.
У результаті такі міста Волинської області, як Берестечко, Горохів, Ківерці, Любомль, Рожище, Устилуг можуть втратити свій статус. Така доля може спіткати і Камінь-Каширський. Сьогодні напевне важко сказати, чи має місто щонайменше двадцять тисяч мешканців. Хоча упродовж останніх 5-10 років помітно розширилися його межі за рахунок індивідуальної житлової забудови, що, зрозуміло, також вплинуло і на чисельність населення.
Законопроєктом передбачено, якщо населений пункт з чисельністю не менше 5 тисяч жителів буде складатися переважно із садибної забудови, а також мати залізничні вузли, гідротехнічні та інші споруди, такий населений пункт може називатися селищем. Інші ж вважатимуться селами. Один або кілька населених пунктів можуть об’єднатися в громаду. А об’єднання громад із загальною кількістю не менше 150 тисяч жителів буде вважатися районом. Область складатиметься з районів.
Підготував Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *