Незалежна громадсько-політична газета

На Камінь-Каширщині перевіряють пилорами

Їх власники хочуть діалогу із владою і представниками контролюючих служб

На Волині вкотре розпочали боротьбу із незаконним пилорамним бізнесом. Для цього відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка була утворена міжвідомча робоча група. Вона взяла на себе координацію дій правоохоронних, контролюючих та інших органів місцевої влади щодо вжиття відповідно до законодавства заходів з легалізації роботи лісопильних об’єктів, забезпечення законного обігу деревини, а також ініціювання проведення перевірок та інших заходів, пов’язаних з незаконною діяльністю пилорам.
Відтак у районах області були створені комісії, котрі безпосередньо на місцях виконують поставлені завдання.

Як з цим справляються, зокрема, у Камінь Каширському районі, журналісти «Полісся» поцікавилися у секретаря цієї комісії Валерія Головейчука.
“Згідно з інформацією області у нас в районі налічується 247 пилорам. Проте вважати, що це точні дані, наразі не можна. Адже частина з них не легалізована. Тож існує припущення, що на Камінь-Каширщині може діяти і більше об’єктів”, — наводить дані Валерій Іванович.
За його словами, створена при РДА комісія з обстеження та легалізації роботи лісопилень одразу розпочала свою роботу. Вона здійснила вже чотири виїзди, під час яких об’їхала 32 пилорами. А побували перевіряючі у селах Сошичне, Карпилівка, Гута-Боровенська, Іваномисль, Тоболи та Верхи. Втім з’ясувати, наскільки дотримуються законодавства на лісопильних об’єктах у цих селах, достеменно не вдалося.
«Більшість пилорам якраз тоді не працювала і була зачинена. Там, де кипіла робота, суттєвих порушень не виявили. Лісодеревина, яка знаходилася на території, була чіпована, територія не засмічена, документація в порядку», — розповідає Валерій Головейчук.
А перевіряють пилорамників щодо ведення легального бізнесу, законного використання деревини, офіційного працевлаштування найманої робочої сили, а також на наявність електролічильників, не засмічення навколишнього середовища та ін.
Наразі робоча комісія має намір продовжити перевірки на пилорамах. Проте власники пилорамного бізнесу виявили бажання розпочати діалог із представниками районної влади та контролюючих органів. Ймовірно, тому, що остерігаються цих раптових перевірок. Тож вже вчора відбулася їхня зустріч. Про її перебіг – у наступному номері.

Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *