Незалежна громадсько-політична газета

Із новосіллям: в Осівцях відкрили довгоочікувану школу

DSCN0431У ці новорічно-різдвяні дні школярі села Осівці, педагогічний колектив, загалом уся сільська громада отримали надзвичайно великий подарунок. Тут урочисто відкрито триповерхову школу-новобудову. Нині 235 учнів школи-ліцею (такий статус матиме храм науки) навчатимуться у сучасному приміщені, збудованому та обладнаному за найновітнішим зразком і вимогами до навчального процесу.

На подвір’ї школи-ліцею з самого ранку метушливо та гамірно. На урочисту шкільну лінійку вишикувались учні спільно з батьками та учителями. Вони зустрічають посадовців обласної влади — голову облдержадміністрації Юрія Погуляйка і його заступницю Світлану Мишковець, голову обласної ради Ірину Вахович, директора фірми-забудовника «Житлобуд-2», депутата обласної ради Леоніда Стефановича, начальницю управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмилу Плахотну. Серед присутніх — і голова районної ради Віктор Сус, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Віктор Пась.

Завітали гості на свято відкриття школи не з порожніми руками. Щоправда, самі дарунки не анонсували, чомусь притримали інтригу.

У фоє навчального закладу, крім того, розмістили подарунок на новосілля від місцевого священника о. Сергія — ікону Благословення дітей.

Відкриваючи урочистість,     директор школи Любов Дем ‘яник зазначила:

— Багато поколінь осівчан мріяли про нову школу. І ось у ці святкові дні ми отримали такий подарунок. На дітей чекають пречудові класні кімнати, уже обладнані кабінети, інформаційний центр, бібліотека, спортивна і актова зали, ресурсна кімната з додатковими приміщеннями, блок технічної та обслуговуючої праці, їдальня, спортмістечко, ігрова зона, зона відпочинку.

Тож нам залишилося лише гарно працювати і гарно вчитися.

Прозвучали Гімн України, вітальні промови гостей. Перерізано символічну стрічку і спраглі до навчання у новому храмі науки школярі розбігаються по новеньких класних кімнатах. А вони справді світлі, дихають комфортом і затишком, сучасністю. Такі умови, без перебільшення можна сказати, гідні кращих європейських зразків.

Своїми враженнями після урочистості ми запросили поділитися заступницю директора школи з навчально-виховної роботи Аліну Остапчук:” Сьогодні у нас найочікуваніша подія, збулися надії багатьох. Душа радіє від того, що наші діти більше не тулитимуться, не тіснитимуться у приміщеннях, які нагадують не шкільні корпуси, а клуні. Це було не навчання, а мука. І нарешті сьогодні ми дійсно йдемо до школи, як на свято!

Усі 235 учнів, це без одинадцятикласників, розпочали навчання у затишних класах. Для навчання майже двох з половиною сотень учнів задіяні усі навчальні кімнати. Зауважу, що в наступні роки передбачається збільшення дітей шкільного віку у селі. Разом з тим сподіваємося, що у дві зміни, як колись, вчитися не доведеться, для цього використаємо кабінети, де б мало проходити навчання по групах. Педагоги та технічні працівники ознайомилися зі своїми робочими місцями: протестували обладнання, перевірили наявність необхідного устаткування. А все решта — по ходу роботи”, — розповіла заступниця директорки закладу.

Нагадаємо, нову школу розпочали будувати у 2016-му році у рамках реалізації проєктів Державного фонду регіонального розвитку. Її потужність — 220 учнівських місць. Щорічно на будівництво залучали кошти з державного фонду регіонального розвитку, (основна частка), місцевого бюджету та субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Загальна кошторисна вартість споруди становить більше 75-ти мільйонів гривень, з яких 2 млн. 293 тис. грн. — кошти з місцевого бюджету як співфінансування.

Леся Мінібаєва,

село Осівці.

unnamed (3)

 

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *