Незалежна громадсько-політична газета

Радуйся, земле, син Божий народився!

Загальна1Ось і знову прийшло улюблене для кожного свято миру, добра, милосердя – Різдво Христове. Як і минулоріч, християнські родини краю знову зібралися разом у сімейному колі, аби радісно привітати народження Ісуса Христа. Люди тішилися прекрасною миттю духовного єднання, із замилуванням слухали хвалебні піснеспіви на честь Новонародженого Спаса. Славили Сина Божого також у храмах Камінь-Каширщини, де з нагоди великого релігійного свята відбулися урочисті літургії. Особливими вони стали для церковних громад сіл Кримне, Раків Ліс і Нуйно, адже вперше з часу отримання Томосу про автокефалію та приєднання їх до Православної церкви України звершувалися тут рідною українською мовою.

Поділитися різдвяною радістю прихожани трьох названих храмів вирішили з усіма жителями району. Тож із веселою колядою, віншуваннями, красивими віршами завітали до Ракового Лісу та влаштували в приміщенні актової зали місцевої школи грандіозний концерт. Прибули сюди й віряни парафії Святителя Миколая Чудотворця з міста Каменя-Каширського, духовенство Камінь-Каширського деканату.

Кілька годин поспіль глядачі зацікавлено спостерігали за костюмованим дійством, що проходило на сцені, обдаровували оплесками учасників, милувалися акторською грою юних аматорів сцени, котрі виступали на рівні з дорослими. Гадаємо, найбільше запам’ятався присутнім святковий номер від викладачів і учнів навчального закладу, яким останні підсумували захід. А ще — спільне виконання колядки з виконавцями.

Насамкінець свята настоятель храму Благовіщення Богородиці села Раків Ліс, протоієрей Микола Смолярчук подарував ікони директору школи Олександру Кузьмичу, активним педагогам, які допомагали в його організації. Натомість дітки, які брали участь у концерті, отримали солодощі.

Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *