Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

с. Рудка, вилучення сіток16Охочі до дармової рибки
У період різдвяно-новорічних свят активізувалися браконьєри.
Так, у період 10-12 січня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля під час обстеження річки Стохід, поблизу села Рудка-Червинська, виявили сім браконьєрських сіток загальною довжиною 200 метрів.
Аналогічне порушення природоохоронці зафіксували на річці Турія поблизу села Бузаки. Зокрема, двоє громадян перебували на березі водойми, озброївшись сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.
На зловмисників оформлено протоколи про адміністративні правопорушення.
Рибоохоронці нагадують, що в Управлінні Держрибагентства Волинської області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби просять повідомляти за вказаним номером телефону.
Леся Мінібаєва.

 

 

Знайшов гранату в гаражі
Минулого тижня житель села Хотешів, виконуючи будівельні роботи в гаражі, знайшов предмет, зовні схожий на гранату.
На щастя, граната була без запалу і пороху, тому не становила небезпеки. Знахідку вилучили і передали піротехнічній групі управління ДСНС у Волинській області.
Олександр ПРИЙМАК.

 

Нелегальним АЗС прийшов кінець
У грудні минулого року правоохоронні органи розпочали боротьбу з гральним бізнесом, на черзі – ліквідація нелегальних АЗС.
За результатами проведеної роботи станом на 2 січня ц.р на території Волинської області «поза законом» виявили 82 АЗС, 5 з них – у Камінь-Каширському районі.
Як повідомив начальник Камінь-Каширського районного відділу поліції Валентин Чих, у районі проводяться щоденні перевірки, здійснюється фотофіксація незаконних АЗС та активно ведеться роз’яснювальна робота. Проблема не є гострою і її вдається вирішити конструктивно: тіньовики району вирішили не ризикувати і самостійно припинили діяльність в обумовлені терміни. Однак за одним із фактів було порушено кримінальне провадження за ст. 272 ч.1 «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Санкція статті передбачає, зокрема, обмеження волі на строк до трьох років. Наразі проводиться слідство. Попри це, переконує головний поліцейський району, рейди триватимуть до цілковитого викорінення зі свідомості людей поняття «незаконні АЗС».
В обласній державній адміністрації працюватиме “гаряча лінія” з метою виявлення фактів діяльності нелегальних автозаправних станцій. Номер “гарячої лінії” – (0332) 77 81 39.

Іванна ВЕЛИЧКО.

 

Авто постраждало, водій з пасажиром вціліли
7 січня на автодорозі сполученням Володимир-Волинський – Нововолинськ трапилася аварія, учасником якої не з власної провини став 39-річний житель Каменя-Каширського.
Біля повороту на село Зимне йому не надав переваги у русі водій легковика “ВАЗ-2101”. У результаті цього дві автівки зіштовхнулися. Автомобіль “Volkswagen Sharan” зазнав суттєвих пошкоджень. Проте ще більше постраждав транспортний засіб, яким керував винуватець ДТП. Також отримали травми сам 46-річний водій-порушник і четверо пасажирів, які були з ним у салоні “ВАЗа”. Серед них 11-річна дитина. Усіх госпіталізували до лікувального закладу. Водій та пасажир “Фольксвагена”, на щастя, не постраждали.
Олександр ПРИЙМАК.

 

Знайшли у петлі
23-річного раківлісця Давида Тарана, який зник ще напередодні Нового року, 28 грудня, знайшли у петлі поблизу села.
Два тижні згорьовані рідні спільно з працівниками поліції та небайдужими людьми намагалися встановити місцезнаходження хлопця. Нарешті це вдалося минулого четверга. На тіло Давида натрапили в урочищі “Криниця”, що знаходиться поруч із селом.
Правоохоронці припускають, що ймовірно хлопець покінчив життя самогубством. Наразі подробиці з’ясовують.
Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *