Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

Негода завдала шкоди

1
16 червня на Волині пройшли сильні дощі, подекуди – великий град. Найбільше постраждали Камінь-Каширський та Любешівський райони.
Це сталося у другій половині дня, близько 17 години. У селах Хотешів, Добре та Мостище з неба падав град завбільшки як волоський горіх. Людям побило городину, але, на щастя, більшого лиха не трапилося. Проблем з енергопостачанням також не виникало. Натомість у наших сусідів масово повалило дерева.
Іванна ШЕМЕТЮК.

 

Освятили закладний камінь храму

17 червня на церковному подвір’ї Свято-Іллінської громади УПЦ МП заклали і освятили камінь на місці, де зведуть новий храм. Окрім цього, в основу церкви поклали пам’ятну капсулу з інформацією про її заснування.
Чин освячення звершили настоятель храму протоієрей Стефан та клірик Владислав.
Іванна ШЕМЕТЮК.

 

Дитячому майданчику бути

Жителі Малих Голоб облаштують дитячий спортивно-ігровий майданчик за кошти субвенції з обласного бюджету.
Вартість проекту – 100 тисяч гривень. Планування та будівництво майданчика буде здійснюватися громадою села. У планах – опорядкувати місце для гри у футбол та баскетбол, встановити гірки та каруселі, тощо. Задля безпеки дітей майданчик буде загороджено. Відповідно до рішення Гуто-Боровенської сільської ради, відповідне обладнання встановлять на вулиці Центральній. Для цього уже виділили земельну ділянку.
Іванна ШЕМЕТЮК.

 

Підпал у Нуйному

У період з 14 по 17 червня невідома особа розбила вікно та здійснила підпал у кабінеті нуйнівського сільського голови Віталія Ярощука.
Внаслідок пожежі пошкоджено стіни, стелю та частково меблі. На щастя, загорання припинилось самостійно і документація не постраждала. За фактом умисного знищення майна шляхом підпалу слідчі Камінь-Каширського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, винних у підпалі.
Іванна ШЕМЕТЮК.

 

Округ 23: буде конкуренція

Рівно за місяць, 21 липня, — дострокові вибори до Верховної Ради України. Політики і політичні партії активізувалися, мобілізувалися і ведуть повномасштабну передвиборчу роботу — формують політичні списки, розставляють своїх кандидатів на мажоритарні округи.
У 23 окрузі (Маневицький, Ківерцівський, Камінь-Каширський, Любешівський райони) таких претендентів на депутатський мандат уже відомо щонайменше чотири.
ЦВК офіційно вже зареєструвала Тараса Бойка — директора КП «Полтавське комунальне автотранспортне підприємство 1628». Проживає у Полтаві. Балотуватиметься від партії «Рідне місто».
Крім того про свій намір балотуватися заявила Ірина Констанкевич — діючий народний депутат від округу №23, екс-голова правління БФ «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», лучанка. Самовисування.
Також потенційними кандидатами можуть бути: Олександр Пирожик — заступник голови Волинської обласної ради, член фракції «Свободи». Лучанин. Балотуватиметься від партії «Свобода»;
Юрій Сковорода — директор ІА ВолиньPost. Лучанин. Балотуватиметься від партії Петра Порошенка «Європейська солідарність».
Петро ПОЛІСЬКИЙ.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *