Незалежна громадсько-політична газета

В Осівцях громада взялася впорядкувати територію навколо школи

57088239_431851790909521_7415786366878875648_nДоки у їхньому рідному селі повним ходом триває будівництво довгоочікуваної школи, турботливі осівцівські батьки не сидять без діла, а спільно з вчителями та учнями працюють над тим, аби облагородити територію майбутнього навчального закладу. Розпочавши найперше з прибирання шкільного дворика, вони пішли далі, й тепер утілюють одразу кілька проектів, один із котрих так і назвали “У нашому шкільному двірку, як у вінку”.

Що не кажи, а гризти граніт науки таки приємніше серед краси і комфорту. Тому вигляд школи значить не менше, ніж те, наскільки чудові знання в ній дають. Селяни це чудово розуміють, тож вирішили створити навколо навчального закладу простір затишку, де майбутні школярики зможуть відпочити на перервах між уроками, куди їм буде приємно повертатися знов і знов. У планах ініціативної громади — засадити деревами і квітами чи не кожен вільний клаптик шкільного подвір’я.

Як повідала директор ЗОШ Любов Дем’яник, наразі вже висадили “Алею першокласника-2019”. Загалом це 70 туй. Кожне деревце іменне. Також перед великодніми святами придбали та посадили  блакитні ялинки. Далі планують  закласти сад лип. Усе на втіху школярикам. Щоб згодом, коли деревця підростуть, теплої, літньої пори вони могли прийти у створений власними руками куточок краси та насолодитися ароматами заквітчаних лип, посидіти під затінком їх крон.

– Обличчя школи завжди повинне бути гарним, адже, як говориться, “зустрічають по одягу, проводжають по розуму”. Нині головним завданням, вважаю, — облагородити територію, щоб до цьогорічного першовересня вже проглядалися перші сліди нашої роботи. Сподіваюся, з початком нового навчального року школа нарешті запрацює. А потім дбатимемо про її внутрішнє наповнення, – зазначає Любов Омелянівна. – Згаданий проект розробляла особисто. Постійно раджусь з батьками, обговорюємо деталі, що та як втілювати. Вони підтримують. Діти — тим більше, адже їм цікаво взяти участь у такій справі. Та й до того ж це має виховну користь, коли дитина знає, що оте деревце висаджено її руками.

Додамо, що мешканці Осівців уже мають досвід успішної реалізації схожих ініціатив. Ще 2008 року поблизу старого приміщення школи заклали перший сад випускників. На жаль, 2013-го традиція обірвалася. І лише нещодавно її знову відродили.

Олександр ПРИЙМАК, село Осівці.

57109746_431851697576197_3046091424522043392_n

 

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *