Незалежна громадсько-політична газета

Розійшлися ні з чим

Сесія1

Позачергова сесія міської ради, котра могла стати знаковою на шляху до створення Камінь-Каширської міської ОТГ, не відбулася через відсутність кворуму.

15 квітня депутат міської ради Петро Герасимик та інші прихильники створення об’єднаної територіальної громади вирішили скликати позачергову сесію міської ради для того, щоб нарешті прийняти Положення про громадські слухання. Без цього документа міська рада не може провести обговорення із місцевими жителями доцільності створення ОТГ та задокументувати їх волевиявлення. Таким чином 12 депутатів підписали повідомлення про проведення позачергового засідання у попередньо погоджений день – 17 квітня. Його вони зареєстрували у міській раді і очікували, що у середу, 17 квітня, сесія таки відбудеться. Втім міська рада розмістила на своєму сайті повідомлення про скликання позачергової сесії аж на 25 квітня. У результаті сесія не відбулася ні 17, ні 25 квітня.
— Я намагався пояснити секретареві Наталії Бащук та міському голові Василеві Бондарю, що на Чистий четвер люди не зможуть прийти на засідання, бо кожен готуватиметься до свят. Та, схоже, вони спеціально так зробили, — відверто розповів журналістам Петро Герасимик.
Отож 25 квітня на позачергову сесію дійсно багато депутатів не прийшли. Простіше назватих хто попри все зміг з’явитися: Ігор Каденчук, Богдан Козак, Тетяна Дунайчук, Петро Герасимик, Юрій Борох, а також Микола Шворак, Наталія Бащук та Василь Бондар. Відтак через відсутність кворуму депутати навіть не стали реєструватися.
Петро Герасимик на загал звинуватив керівництво міської ради, мовляв через них не зібралися депутати. Натомість секретар Наталія Бащук запевнила, що зробила все відповідно до чинного законодавства: сесію запланували так, щоб вкластися у десятиденний термін, депутатів про це належним чином повідомили.
До речі, на сесії мали розглянути лише два питання. Згідно з повідомленням на сайті міської ради це питання про прийняття Положення, а також ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад відповідно до Перспективного плану в Камінь-Каширську об’єднану територіальну громаду з центром у Камені-Каширському. Депутати мали намір визначитися на сесії з можливими варіантами форматів об’єднання, які повинні були пропонувати для обговорення громаді.
Та замість цього окремі депутати лише обмінялися звинуваченнями у затягуванні процесу чи ж у некомпетентному підході до вивчення питання. Зокрема, за словами заступника міського голови Миколи Шворака, перш ніж наполягати на терміновому об‘єднанні потрібно все добре порахувати. Що керівництво міської ради, за його словами, зробило і має намір довести до відома всіх депутатів.
А Петро Герасимик переконаний, що, зволікаючи у питаннях створення Камінь-Каширської ОТГ, керівництво міської ради порушило законодавство України уже неодноразово, а тому він обдумує намір звернутися до суду.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *