Незалежна громадсько-політична газета

Одні смітять, інші прибирають

IMG_4607

Хочемо мати охайне та красиве місто, тоді зробімо щось для цього!

Чистота у місті залежить не від кількості встановлених смітників, прийнятих у штат ВУЖКГ двірників, а від культури поведінки, рівня виховання його мешканців та вміння останніх попрацювати на благо громади. Тішить, що серед нас є люди, котрі своїм прикладом втілюють дані слова в реальність та щиро дбають про добробут рідного Каменя-Каширського.

 

IMG_4615

 

Увесь попередній тиждень небайдужі камінь-каширці старанно прибирали місто до Пасхальних свят, що ось-ось завітають у домівки краян. Завдяки їх наполегливій та дружній праці змінився на краще зовнішній вигляд вулиць, були прибрані зупинки, в’їзди, кладовища, територія парку. Нині милує очі перехожих впорядковане та ще більше озеленене подвір’я біля кінотеатру “Батьківщина”.

За це варто подякувати працівникам комунального господарства, закладів культури району, міської та районної рад, райдержадміністрації, а також сотням містян, які долучилися до різного роду екологічних акцій, чи просто виявили громадянську позицію, навівши лад біля свого дому. Особливо слід сказати вдячне слово тим людям, які без жодної вказівки беруть до рук мітлу та замітають міські тротуари, висаджують квіти вздовж парканів будинків, витрачають час, вкладають кошти і фантазію, аби подарувати красу не лише собі, а й сусідам. Повірте, таких теж багато.

На жаль, у деяких камінь-каширців поки з культурою не зовсім лади. Поясню чому! Скільки разів разом із колегами ми писали про понищені в парку дитячі майданчики, зламані ліхтарі, вирвані майже з корінням зелені насадження, закидані сміттям довколишні водойми та вулиці! Закликали до совісності! Просили цінувати працю інших… Та люди й далі дозволяють собі чинити подібного роду, даруйте, свинство. Хоча назвати таких осіб людьми язик не повертається.

Минулої суботи наслідки цієї “діяльності”, не покладаючи рук, усували близько 200 представників християнських протестантських церков міста. За сприяння міськради вони провели акцію “Чисте серце – чисте місто”. Спільними зусиллями вдалося зробити чимало. Тільки у міському парку учасники толоки відновили понищену ігрову зону, замінили та пофарбували деталі гойдалок, лавки, тощо. Комунальне господарство забезпечило вивіз зібраного сміття.

Олександр ПРИЙМАК.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *