Незалежна громадсько-політична газета

Перша ОТГ розпочала діяльність

IMG_20190109_001750У Гуто-Боровенській ОТГ відбулося перше сесійне засідання ради. На ньому визнали повноваження голови та депутатів сільської ради і прийняли ряд інших важливих рішень. 

IMG_20190103_113513 (2)

Нагадаємо, що у Гуто-Боровенську ОТГ об’єдналося п’ять сільських рад Камінь-Каширського району: Верхівська, Великообзирська, Боровненська, Олениненська та Гуто-Боровенська.
23 грудня 2018 року тут відбулися перші вибори, на яких обрали голову та депутатів.

На сесійне засідання зібралися у будинку культури села Гута-Боровенська. Всі депутати в цей день пунктуальні, налаштовані на плідну працю. Частина з них уже має певний досвід роботи в органах місцевого самоврядування, але дехто і вперше став депутатом.
Прибули на сесійне засідання очільники усіх вище перелічених сільських рад. Вони готові до рішень про реорганізацію їхніх сільрад, але, складається враження, що хвилюються про те, аби в подальшому це стало початком позитивних змін.
Отож в залі останні консультації з представниками Волинського центру розвитку місцевого самоврядування. Оксана Урбан та Анатолій Матвіюк, які прибули, щоб засвідчити «старт» роботи громади, доклали чимало зусиль в числі інших спеціалістів, аби цей момент таки настав.
У залі найактивніша на Камінь-Каширщині вболівальниця процесу децентралізації депутат районної ради Світлана Сидорук.
Прибули на першу сесію сільради Гуто-Боровенської ОТГ і керівники Камінь-Каширського району.
Прозвучав гімн і голова сільської виборчої комісії Ольга Балик оголосила результати перших виборів у Гуто-Боровенській ОТГ. Ольга Іванівна озвучила, що кандидатами у депутати Гуто-Боровенскої сільської ради було зареєстровано 112 чоловік. Змагалися за депутатські мандати від Камінь-Каширських районних організацій Аграрної партії України, «Українського об’єднання патріотів — УКРОП», Блоку Петра Порошенка «Солідарність», партії ВО «Батьківщина», політичних партій «Народний фронт», «Громадянська позиція», «Об’єднання «Самопоміч», а також самовисуванці. За посаду голови виявили бажання позмагатися чотири кандидати, зокрема Михайло Оліферчук, Сергій Вовк, Олександр Балик та Віктор Пилипчук. Офіційних спостерігачів, які спостерігали за виборами, було зареєстровано 47 осіб.
Зрештою голова виборчої комісії оголосила підсумки виборів на підставі протоколів дільничих виборчих комісій та протоколу сільської виборчої комісії. Отже, головою обрано Михайла Оліферчука. Він набрав 55 відсотків голосів виборців від загальної кількості тих, хто взяв участь у голосуванні. Також обрано 22 депутати. Усім їм Ольга Балик урочисто вручила посвідчення та побажала плідної праці. Михайло Оліферчук подякував за підтримку та висловив сподівання на плідну співпрацю.
Після того, як голова сільради склав присягу, керівники Камінь-Каширського району привітали його.
— Я не міг обминути своєю увагою цей історичний момент – початок роботи самоврядного органу першої на Камінь-Каширщині об’єднаної громади. Попереду у вас непроста праця. Ми будемо спостерігати за тим, як вам вдається вона, які позитивні зміни відбуватимуться в громаді. Нехай труднощі вас не зупиняють, розвивайтеся та робіть максимум позитивного для своєї ОТГ. Районна рада не перешкоджатиме вашій діяльності і громаді буде передано все, що їй належить, сповна. Приємно, що очолила громаду людина з досвідом. Тож успіхів вам, — звернувся з вітальним словом на сесії голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус.
Його доповнив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, який зауважив, що Гуто-Боровенській ОТГ доведеться працювати майже в екстремальних умовах, та водночас побажав, щоб їй все вдавалося. Заразом усіх привітали зі святами.
Після цього делегація з району залишила залу. А депутати приступили до прийняття важливих рішень. Працювали злагоджено, інтенсивно, без прискіпливого обговорення. Практично на одному диханні затвердили порядок денний, регламент, структуру апарату (у штаті передбачили 22 одиниці), склад виконавчого комітету. Швиденько обрали секретаря сільської ради. До речі, усі депутати одноголосно підтримали пропозицію сільського голови та проголосували за кандидатуру Оксана Грисюк. Заступником голови затвердили Олександра Сидорука, який до цього був головою Олениненської сільської ради.
Окрім того прийняли рішення про реорганізацію 4 сільських рад, які вирішили об’єднатися в Гуто-Боровенську ОТГ (Великообзирської, Верхівської, Боровненської та Олениненської), про покладення обов’язків старост на двох колишніх сільських голів та двох секретарів сільських рад, про встановлення умов оплати праці сільського голови.
З усіма питаннями справилися оперативно, бо, вочевидь, аж надто допікав холод у сільському будинку культури, де проходило засідання. Тут відсутнє опалення, а тому наступні сесії уже планують проводити у сільській раді.
Тетяна ПРИХОДЬКО,
село Гута-Боровенська,
фото автора.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *