Незалежна громадсько-політична газета

Камінь-каширці колядували, аби підтримати дітей сходу України

IMG_20190108_145028З різдвяною колядою, забавами та гарним настроєм завітали цими святковими днями до Каменя-Каширського вокальні колективи району. Протягом кількох годин учасники народної самодіяльності тішили слухачів у залі районного будинку культури автентичними сакральними піснеспівами, віншували на щастя та долю, розважали кумедними театралізованими постановками. І все для того, аби разом здійснити гарну справу – зібрати кошти для знедолених дітей українського Донбасу.

Як і минулого року, нинішній благодійний концерт відзначився гарною організацією. Працівники культури постаралися на славу та влаштували дійсно феєричний захід, який сподобався усім присутнім, особливо поціновувачам народних традицій. А таких виявилося небагато-немало – близько кількох сотень. Стилізоване зоряне небо, що прикрашало стелю зали, вбрані ялинки, вогні ілюмінацій, казкові фігури стали доречним доповненням свята та додавали йому казкового, дійсно різдвяного духу.

Не забуваймо й про виконавців, які також доклали немалих зусиль, аби зробити концерт цікавим. А взяли участь у дійстві народні фольклорні колективи “Криниця” із села Видерта, “Дубровойка” з Оленине, “Нуйнівські співухи” та “Берегиня” (Нуйно), раків-ліська “Червона калина”, гуто-боровенські “Приданки”, а ще хорова капела “Колорит” і чоловічий ансамбль районного будинку культури, народний аматорський хор ветеранів війни та праці “Дзвони пам’яті”, народний аматорський ансамбль народної пісні “Родовід” та зовсім юні майстри сцени гурт “Полісянка” – вихованці дитячої школи мистецтв.

Зокрема, народний аматорський фольклорний колектив “Криниця” із села Видерта виступати на головну сцену Камінь-Каширщини приїхав із підбіркою самобутніх колядок: “На небі зірка ясно засяяла”, “Ой у полі, полі самотня хатина”, “На різдвяні свята”, “Пан госпадарю, вийди но на двир”. Деяким композиціям, котрі виконували видертці, уже поверх сотні літ. Частину запозичили вокалісти від предків, а решту “придбали” під час відвідин з гастролями інших міст і сіл України. Такі ж давні і костюми в учасників. За словами жіночок, це вбрання свого часу носили їхні прабабусі, бабусі, матері.

Ще до початку заходу сільські аматори встигли здивувати своїм співом гостей прямо в фойє будинку культури, за що отримали заслужені оплески та слова подяки.

Та й загалом кожен учасник вразив чимось унікальним, своїм, особливим, що запало у саме серце присутніх, спонукало їх до творення щирого доброчинства. Загалом під час концерту вдалося зібрати дві тисячі п’ятсот двадцять одну гривню. Кошти використають на придбання потрібних речей для маленьких мешканців населених пунктів із так званої “сірої зони” сходу країни, аби таким чином подарувати їм хоч і невеличку, але радість від зустрічі Різдва, котре діти ось вже вп’яте не з власної волі проводять в тривозі та страху через війну.

Олександр ПРИЙМАК,

фото автора.

IMG_20190108_142356

IMG_20190108_160504

IMG_20190108_160704

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *