Незалежна громадсько-політична газета

Власника маршруту кинули на відкуп долі

завантаження (1)Підприємець Володимир Ніщик, який взявся обслуговувати цей маршрут, зізнався, що уже рік їздить собі у збиток. А тому він був змушений підняти вартість проїзду до 7 гривень.
За його словами, така ціна вимушена, але навіть вона не перекриває всіх затрат.
— Коли я брався обслуговувати цей напрямок, то влада мені обіцяла одне, — говорить перевізник. — Запевняли, що підтримуватимуть, відшкодовуватимуть збитки принаймні за пільгове перевезення ветеранів, афганців, учасників антитерористичної операції. Але в минулому році мені не заплатили зовсім, а цьогоріч на сесії, можна сказати, з “боєм” виділили лише 50 тисяч гривень на покриття витрат за минулий та поточний роки.
Володимир Ніщик зізнався, що міську маршрутку він змушений водити особисто. Адже якщо за її кермо посадити водія, якому треба буде платити заробітну плату, то взагалі існування цього маршруту стане недоцільним.
— Пальне подорожчало на третину, а вартість запчастин до автотранспорту зросла у два рази, — каже Володимир Ніщик. — У день моя маршрутка курсує майже порожньою. Пасажирів практично немає. Наприклад, буває, що з Підцир’я їде сім чоловік, а назад лише три школярики молодших класів, з яких правлю гривню-дві. Більше з дітей совість брати не дозволяє. А тому часто не заробляю навіть на солярку.
Нагадаємо, що раніше цей міський маршрут обслуговував перевізник з Ковеля — “АТП 10706”, але він зняв свій транспорт з цього рейсу через низьку його рентабельність. Втім, цей міський рейс затребуваний. Хворі ним часто їздять до лікарні, а жителі Підцир’я і Раків Лісу — на роботу і назад. Тож владі міста і району треба більш дотувати цей напрямок, аби маршрутний транспорт і далі курсував за графіком.
Олесь Федорович.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *