Незалежна громадсько-політична газета

Не дорога, а суцільні глибокі ями!

t_1_t_1_doroga

Жителям села Пнівне допекло і вони мають намір перекрити дорогу державного значення. Про це люди заявили минулого тижня на камеру кількох телеканалів. А все через жахливий стан автошляху Камінь-Каширський — Седлище, зокрема від села Брониця до їхнього населеного пункту.

Пнівненці справедливо б’ють на сполох, бо до їхнього села уже з великим трудом поки що можуть добратися «швидка» та пожежна. Якщо трапиться, не дай Боже, біда, то екстрені служби просто не встигнуть врятувати чиєсь життя чи загасити пожежу.
«У нас вже був випадок, коли карета екстреної допомоги, поспішаючи на виклик, пошкодила колесо на цій дорозі і змушена була затриматися», — розповідає сільський голова Сергій Ковальчук.
Дорога між селами Брониця та Пнівне настільки розбита, що оминути всі ями просто нереально. Яким стане шлях після зими, якщо його зараз не підлатати, селяни бояться навіть передбачати. Вже тепер тут чи не щодня автомобілі гублять колеса, кілька разів через погане покриття траплялися ДТП, а навесні, люди припускають, взагалі відмовляться у цьому напрямку їздити. Адже поїздка такою дорогою може бути життєво небезпечною.
Щоправда погодні умови для латання доріг уже несприятливі. Втім селяни, за словами сільського голови, налаштовані рішуче, бо хочуть, щоб їх почули. Мовляв, скільки років вони чекали, що дорогу відремонтують, а тепер терпець увірвався.
У районній державній адміністрації кажуть, що розуміють розпач людей. За словами голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука, вони вже неодноразово зверталися до служби автомобільних доріг з проханням відремонтувати дорогу Камінь-Каширський—Седлище.
«Ця дорога (Т-03-11) є територіальною дорогою державного значення. Вона знаходиться на балансі служби автомобільних доріг Волинської області і фінансується з державного бюджету. Ми вже неодноразово зверталися у службу автомобільних доріг та просили відремонтувати хоча б найгірші ділянки на ній. Останній раз наше звернення адресувалося дорожникам у вересні (а перед тим — у серпні). Як докази надсилали кольорові фото. Шляховики погоджуються з тим, що дорожнє полотно знаходиться у вкрай незадовільному стані, проте повідомляють, що коштів на ремонт цієї дороги не передбачено. Є лише кошти до кінця року на зимове утримання доріг. Хоча у відповідь на наші зверненя на частині дороги від Каменя-Каширського до Кримне був проведений ямковий ремонт», — розповідає Валерій Савович.
Селяни озвучували проблему незадовільного стану дороги між Пнівне та Броницею і перед народним депутатом Іриною Констанкевич. Ірина Мирославівна направила депутатське звернення до голови обласної адміністрації Олександра Савченка та у Державне агентство автомобільних доріг України і селяни наразі ще очікують на відповідь.
Люди прагнуть, щоб їх почули. В іншому ж разі, попереджають, готові вдатися і до радикальних дій.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Фото Андрія КУНИЦЬКОГО.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *