Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

Підприємство незаконно засіяло соняшником понад 17 гектарів землі

Одне з господарських товариств незаконно зайняло в межах Камінь-Каширської міської ради земельну ділянку вартістю 12 млн грн.
Маневицька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Камінь-Каширської районної державної адміністрації, аби зобов’язати товариство відшкодувати шкоду, завдану самовільним зайняттям.
Як повідомляє прес-служба прокуратури області, факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 17 га за межами населених пунктів встановлений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області.
Незаконно зайняті землі товариство засіяло соняшником.
Визнаючи факт такого правопорушення, підприємство не відшкодувало понад 23 тис. грн. шкоди, завданої державі її використанням, та не звільнило землі.
Керівника товариства притягнули до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки та наклали на нього стягнення у вигляді штрафу.
Прокурори ж у суді вимагатимуть відшкодування підприємством шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, та повернення землі державі.

 

У Воєгощі трапилася пожежа

У суботу, 3 листопада, у селі Воєгоща горіла господарська будівля.
Як інформує Камінь-Каширський РВ УДСНС України у Волинській області, повідомлення про пожежу надійшло о 09:51 на пункт зв’язку пожежно-рятувального підрозділу.
Вже за годину працівники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Каменя-Каширського та місцевої пожежної охорони села Воєгоще загорання ліквідували.
Ймовірна причина пожежі – підпал.

 

Здавали залізничні колії на брухт

34-річний житель Ковельщини та його на два роки молодший “колега” протягом тривалого часу займалися грабунком залізничних колій в чотирьох районах Волині. Промишляли зловмисники й на теренах Камінь-Каширщини.
Чоловіки викрадали деталі верхньої будови колії та костилі на різних перегонах залізничного полотна. Поцуплене майно перевозили автомобілем “Fiat Doblo”. Потому здавали на брухт. Правоохоронці встановили причетність крадіїв до семи подібних випадків. Триває слідство.

 

Прогулюючись натрапили на вибухівку

У лісі поблизу сіл Гута-Боровенська та Стобихва місцеві мешканці натрапили на два вибухонебезпечні предмети.
Як згодом встановили піротехніки, це – артилерійський снаряд калібру 122 мм та ручна граната часів Другої Світової війни.
За інформацією УДСНС України у Волинській області, вибухонебезпечні предмети були знищені шляхом контрольованого підриву, місця знаходження боєприпасів обстежені і додаткових вибухонебезпечних предметів не виявлено.

 

НОВИНИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *