Незалежна громадсько-політична газета

Дослідили історію Різдво-Богородичного храму Каменя-Каширського

 

 

IMG_20180921_100000..

Про те, як змінювався вигляд церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на вулиці Воля у Камені-Каширському, з кінця 18 до початку 20 століття, які священики звершували тут богослужіння та інші відомості, можна тепер дізнатися із дослідження, яке вже представили на Міжнародній науковій конференції.

Юрій+Пась

А підготували його директор районного народного краєзнавчого музею Наталія Пась та настоятель храму протоієрей Юрій Михайлов. Спільними зусиллям їм вдалося віднайти невідомі до цього відомості про святиню, архівні документи, світлини, плани, котрі дозволяють побачити сучасникам, як змінювався вигляд церкви з кінця 18 до початку 20 століття, дізнатися імена священиків, які звершували там богослужіння, хто допомагав настоятелям у нелегкій роботі, тощо.
Додамо, що сьогодні – це один із найдавніших діючих дерев’яних храмів Волині. Котрий протягом всієї, майже трьохсотлітньої історії існування, не закривався. Як припускають місцеві дослідники, споруда може бути навіть древнішою на кілька десятків років.
Тож учасникам XXV Міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» було цікаво ознайомитися з представленою роботою. До речі, доєдналися до роботи конференції знані історики, мистецтвознавці, краєзнавці, музейники України, Росії, Білорусі, Польщі, а також священики. Зокрема ті, що здійснюють служіння на Волинських парафіях.
Олександр ПРИЙМАК.

ПУБЛІКАЦІЇ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *