Незалежна громадсько-політична газета

Чи стане місто чистішим без сміттєвих баків?

2...Наприкінці вересня комунальники міста забрали за готелем “Турія” всі сміттєві баки, які там стояли уже більше 20-ти років. До них скидали сміття жителі з всіх сусідніх вулиць, у тому числі з будинків приватного сектору. Навіть машинами приїжджали сюди і звалювали все, що непотрібне в господарстві, у тому числі рештки городини, великогабаритні речі, будівельне сміття тощо. А контейнери на це не розраховані, тож вони часто були переповнені.
— Відтак вивезти все за раз одним сміттєвозом ставало все складніше і складніше, — розповідає начальник ВУЖКГ Ігор Каденчук. — Після обговорення цього питання на зборах із мешканцями будинків №6 та №8 з вулиці Ковельської ми вирішили забрати сміттєзбірники. А натомість тричі на тиждень, у понеділок, середу та п’ятницю, сюди буде приїжджати трактор з причепом, на який з 7.30 до 8.30 вранці можна зносити сміття.
Водночас окремі жильці найближчих п’ятиповерхівок незадоволені таким рішенням комунальників.
— У нас багато мешканців на вулиці проти такого рішення, — каже жителька будинку №6 (вул. Ковельська), яка не захотіла, щоб у газеті було зазначено її ім’я. — У нашому будинку є сім’ї з грудними дітьми, яким памперси треба по кілька разів на день міняти. А куди дівати молодим мамам використане це “добро”? Складати їх і тримати в квартирі з п’ятниці до понеділка? Повірте, це дуже незручно і погано пахне.
Однак, на думку Ігоря Каденчука, жителі з часом звикнуть, що контейнерів вже нема. І будуть виносити сміття у час, коли проїжджатиме трактор-сміттєвоз. А ще радикальний крок комунальників, переконані вони, спонукатиме тих, хто звик “нахаляву” викидати сміття у сміттєбаки за готелем і за це нічого не платити, укладати угоди на отримання відповідних послуг. Бо ж це правда, що жильці приватних будинків, особливо центральних вулиць, не надто хочуть платити за вивезення сміття. Вони звикли, що поряд є баки комунальних будинків, куди можна знести і звезти все, що не потрібно у побуті.
— Гарна співпраця у нас склалася із забудовниками мікрорайону “Порічани”. Нещодавно вони закупили аж 300 пакетів з маркуванням комунального господарства. Тепер у певні дні сюди курсує трактор з причепом і вивозить сміття. Люди задоволені, хотілося б, щоб мешканці й інших кварталів перейняли досвід цих містян. Ось тоді у нас буде порядок і чисто на всіх вулицях, — наголосив Ігор Каденчук.
Олесь Федорович,
фото автора.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *