Незалежна громадсько-політична газета

Новини району

Техогляд проходити за місцем реєстрації

2e73a98647791a065aef5f6ceaa2b18c
На прохання жителів Камінь-Каширщини депутат обласної ради Анатолій Філюк під час останнього пленарного засідання самоврядного органу Волині, що відбулося 26 вересня, у своєму депутатському запиті порушив питання про проблеми і незручності, з якими стикаються власники спеціальних транспортних засобів, автомобілів комунальної власності, автобусів у зв’язку з отриманням протоколу перевірки їх технічного стану.
«Із цією проблемою зіштовхуються не лише власники особистого транспорту, а й власники комунального майна, як, наприклад, шкільних автобусів. На території району отримати документ, що засвідчує результати проходження обов’язкового технічного контролю, просто неможливо. Це створює значні незручності для чималої кількості жителів району. До того ж зменшує надходження до місцевого бюджету», – зазначив Анатолій Філюк.
Він запропонував доручити відповідним структурам посприяти в швидшому наданні зазначених послуг жителям Камінь-Каширського району за місцем реєстрації.
Депутати підтримали запит колеги.
Наш кор.

 

Ледве не підірвав себе і доньку

Цьогоріч на початку вересня 46-річний чоловік, житель одного з сіл району, у власному обійсті спричинив вибух 200-грамової тротилової шашки. Як наслідок і він сам, і його неповнолітня донька отримали тілесні ушкодження. До речі, таких шашок у нього було дві.
Камінь-Каширським відділом Маневицької місцевої прокуратури затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне поводження з вибуховими пристроями.
Чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України, й невдовзі він постане перед судом.
Зауважимо, що за вчинення такого злочину передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Вадим АНТОНЮК,
начальник Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури.

 

Біля Видричів виявлено мінометну міну

Минулого вівторка на території Видричівської сільської ради у лісосмузі місцевий житель Віктор Наход знайшов підозрілий предмет, зовні схожий на боєприпас.
За словами заступника начальника Камінь-Каширської 8 державної пожежно-рятувальної частини Олександра М’якоти, прибувши на місце події, фахівці районного відділу служби надзвичайних ситуацій встановили, що знахідкою є мінометна міна калібру 50 міліметрів часів Другої світової війни.
Цікаво, що снаряди до мінометів такого калібру використовували як німці, так і радянські солдати. Хоч і важить небезпечний трофей менше одного кілограма, але радіус розльоту осколків від вибуху його смертоносного металу — майже 100 метрів.
Боєприпас вилучили піротехніки.
Олесь Федорович.

Протоієрея з Каменя-Каширського нагородило командування 14 бригади

Відзнаки громадської організації “Всеукраїнське об’єднання громадян “КРАЇНА” “За служіння Богу і Україні” удостоївся декан, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця міста Каменя-Каширського УПЦ КП Володимир Мицько.
Нагороджено отця Володимира за поданням командування Володимир-Волинської військової частини А 1008 “за патріотизм, громадську позицію та душпастирську і волонтерську роботу з особовим складом підрозділів 14 окремої механізованої бригади”.
Військовий священик регулярно возить гуманітарну допомогу на Схід не лише бійцям, а й місцевому населенню. Він часто відвідує наших воїнів з духовною підтримкою у зоні проведення операції об’єднаних сил безпосередньо на лінії зіткнення, проповідує слово Боже.
Олесь Федорович.

НОВИНИ
Tagged

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *